Informació general

Aparcament

L'Ajuntament treballa en tres solucions per generar places d'aparcament

En poques setmanes el pàrquing de davant del Teatre Auditori deixarà d'estar operatiu

Per Andreu Dalmau

L'aparcament de davant del Teatre Auditori té els dies comptats
L'aparcament de davant del Teatre Auditori té els dies comptats

“L'aparcament serà una prioritat absoluta d'aquest mandat”, això deia Alfredo Clúa en una entrevista concedida a Revista Cambrils pocs dies després de ser investit alcalde. El govern que lidera –integrat per PSC, ERC, Junts i ECP– conflueix en trobar solucions a aquesta problemàtica i el departament d'Urbanisme, amb Enric Daza al capdavant, ja està buscant opcions per augmentar el nombre de places d'aparcament a curt termini.

Cal recordar que la urgència per aconseguir nous espais de pàrquing augmentarà en unes setmanes, quan l'aparcament gratuït de davant del Teatre Auditori deixi d'estar operatiu. L'empresa propietària del terreny començarà a construir durant el mes de setembre, acabant amb aquest pàrquing que s'ha anat reduint a mesura que es construïa al solar.

Segons el consistori, l'estratègia del nou govern es basa a crear “aparcaments dissuasius” que han d'estar ubicats “a l'extraradi, però tan propers al nucli urbà com sigui possible”. Les regidories de Mobilitat –liderada per Enrique Arce– i la d'Urbanisme ja treballen colze a colze per fer realitat aquesta solució.

Les tres alternatives

L'alternativa al pàrquing de davant del Teatre Auditori passa per adequar una parcel·la propera. Aparcam i Urbanisme ja estan negociant amb els propietaris del terreny –la ubicació del qual no s'ha volgut facilitar per no interferir en les negociacions– per aconseguir una cessió de l'esplanada que s'hauria d'adequar, ampliar i reordenar.

D'altra banda, per donar solució a la zona més pròxima a llevant, el consistori treballa per millorar i ampliar un aparcament ja existent que es troba tocant a l'avinguda Joan XXIII, davant del pàdel Cambrils i del pas provisional sobre la via del tren. En el cas d'aquest aparcament, l'Ajuntament també prepara una campanya informativa perquè és un espai infrautilitzat que podria donar solució a molts conductors.

Pel que fa al sector de ponent, es preveu tirar endavant el pàrquing al costat de la rotonda del Rotary. Aquesta proposta era una de les apostes del PSC durant la campanya electoral. Ara, el govern negocia amb la propietat del terreny per tancar un conveni que permeti fer un aparcament en plataforma que aniria acompanyat d'un servei de trasllat a les zones cèntriques amb trenet o minibús.

Des de l'Ajuntament apunten que, amb aquestes tres accions, les places perdudes al pàrquing de davant del Teatre Auditori “quedaran compensades”. L'objectiu és impulsar aquestes iniciatives entre aquest any i el següent.

Comenta aquest article