Societat

Talent

Fredy Gázquez, el jove talent cambrilenc que s'obre pas al món de la imitació

Té només quinze anys i ja compta amb un catàleg de més de seixanta imitacions

Per Andreu Dalmau

Fredy Gázquez durant una de les seves actuacions
Fredy Gázquez durant una de les seves actuacions | Cedida

Frederic “Fredy” Gázquez és un cambrilenc de tan sols quinze anys que s'obre pas en el món de les imitacions. El seu talent per copiar les veus de famosos l'està donant a conèixer. Ja compta amb una llista de seixanta-sis persones a les quals pot imitar i no es vol quedar aquí. Vol convertir-se en un humorista d'èxit al nostre país.

“Això de les imitacions va començar com una broma”, explica Fredy, que amb 6 anys, diu, ja imitava a Rafael. El seu avi va ser qui va “alimentar la broma” i el que li va fer adonar-se que tenia traça per això. Va ser el 2021 quan s'ho va començar a prendre seriosament. Aleshores tenia tretze anys.

Imitacions de la vella escola

Els seus primers personatges van ser Rocky i Mariano Rajoy. De l'expresident del Govern, diu que va decidir aprendre a imitar-lo després de conèixer-lo personalment. La famosa frase de “es el vecino quien elige al alcalde” sembla que surti de la boca del mateix Rajoy quan la diu. Després d'aquestes primeres veus va continuar amb altres famosos, la gran majoria d'ells estrelles de la música i la televisió del segle passat.

En Fredy es considera “una mica viejoven”, un nostàlgic de la tele dels anys 80 i 90. “La meva mare em va transmetre aquesta afició, igual que els meus avis per la música dels anys 50 i 60”, explica. D'aquesta manera, dins de la seva llista d'imitacions trobem la de Nat King Cole, Louis Amstrong, Julio Iglesias o Antonio Machín. El personatge preferit de l'imitador cambrilenc, però, és el Rei Emèrit Juan Carlos I.

El jove cambrilenc continua acumulant imitacions al seu catàleg i espera que el seu referent, Carlos Latre, obri una acadèmia per aprendre d'ell: “em faria molta il·lusió que m'ensenyés, és un referent”. En Fredy explica que imitar és un “esport de memòria”, però que ell no ha de practicar gaire per canviar de veu sis vegades en una frase. “La imitació no són només les veus”, explica, “també t'has d'aprendre els gestos”.

Fredy ja s'està donant a conéixer en concursos de talents

Gázquez ja s'està donant a conèixer a diversos concursos i espectacles de talent. L'èxit més important que ha aconseguit és classificar-se entre els 11 millors del II Certamen Inimitables Palacios, en el qual es van presentar més de 12.000 concursants de tot el país. Fredy també ha participat en concursos de talent local com “Talent al Parc”, organitzat per l'entitat Molla'ls el passat 17 de juny, o “Show del Talent”, que es va celebrar el 19 de juliol a Cal Massó de Reus. L'objectiu més ambicios arribarà l'any vinent, quan Gázquez té previst presentar-se a Got Talent.

Frederic “Fredy” Gázquez espera continuar donant passes en el món de l'espectacle per desplegar el seu talent i fer riure a la gent, que és el seu màxim objectiu. El pròxim 26 d'agost participarà a la 19a edició de la Nit d'Artistes i, mentrestant, seguirà portant el nom de Cambrils arreu on vagi.

Comenta aquest article