Informació general

L'Antena del Coneixement acostarà el món universitari a Cambrils

Per Berta Ruiz

L'Ajuntament de Cambrils va aprovar en el passat ple ordinari celebrat el dimarts al vespre, el conveni de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili per crear l'antena del coneixement.

El regidor d'Educació –Salvador Matas– ha explicat en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquesta nova iniciativa per acostar el campus universitari a la població i que la URV tingui més presència en el territori. Segons Matas, "un dels objectius d'aquest mandat és estendre la ciutat de Cambrils com a ciutat universitària. Des de l'Ajuntament de Cambrils estem molt disposats a donar més pes a la URV a Cambrils".

Antena del coneixement

L'Ajuntament de Cambrils ha signat un conveni amb la Universitat Rovira i Virgili amb el qual es fundarà L'Antena del Coneixement, i convertirà Cambrils en una de les primeres poblacions de la demarcació a tenir un espai d'aquestes característiques. L'espai s'ubicarà a la tercera planta del Centre les Basses i comptarà amb una sala d'ordinadors que estaran connectats a la xarxa central de dades de la Universitat Rovira i Virgili. Els usuaris que tinguin accés podran disposar d'un seguit d'informacions molt àmplies, com bases de dades bibliogràfiques, bases de dades jurídiques, consulta de cursos, ensenyaments i activitats relacionades amb la comunitat universitària. A aquest servei podran accedir alumnes i exalumnes de la URV i també existirà la figura dels "Amics i amigues de la URV" , que obrirà l'accés a la resta de la població que vulgui gaudir d'aquest espai.
Aquest emplaçament també comptarà amb la figura d'un director que tindrà la funció de guiar i escoltar les demandes de la gent que s'hi adreci i donar resposta. A banda d'això, també mirarà d'establir un major contacte entre Cambrils i tota l'activitat universitària. Per exemple, muntar activitats conjuntes, organitzar xerrades, ampliar els cursos d'estiu de la URV a Cambrils o fer-ne durant tot l'any.

Segons explicava el regidor d'Educació –Salvador Matas–, el primer pas ja està fet amb l'aprovació d'aquest conveni, el següent serà la designació de la persona encarregada de conduir aquest espai –que possiblement es faci al mes de setembre– i posteriorment s'habilitarà l'espai al Centre les Basses. En uns mesos es preveu fer la inauguració d'aquesta posada en marxa de L'Antena del Coneixement". Salvador Matas afirmava que l'Ajuntament de Cambrils es compromet a impulsar-ho i donar-li suport, "entenem que és molt positiu que hi hagi a Cambrils una iniciativa així, per a que les persones que vulguin accedir al servei ho puguin fer, parlar amb aquesta persona i canalitzar les seves inquietuds i demandes". A més, Cambrils serà la primera població de la demarcació de Tarragona, sense ser seu universitària, que tingui aquesta L'Antena del Coneixement.

Comenta aquest article