Societat

Festa Major

La pluja obliga els Xiquets a fer l’assaig especial al local de l’entitat

La colla prepara la important diada de festa major del pròxim 3 de setembre

Per Andreu Dalmau

L'assaig especial es va haver de fer al local de la colla per culpa de la pluja
L'assaig especial es va haver de fer al local de la colla per culpa de la pluja | Andreu Dalmau

Ahir al vespre s’havia de celebrar el tradicional assaig especial de Festa Major dels Xiquets de Cambrils a la plaça de la Vila, però la pluja ho va impedir. La colla es va haver de traslladar al seu local per preparar els castells que intentaran aixecar a la pròxima diada del 3 de setembre, la de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

Tot i que no feia un dia per sortir de casa, al local dels Xiquets s’hi va reunir gran part de la colla, grans i petits. Al costat de la pinya es podia respirar la concentració dels seus membres, coneixedors que necessiten el màxim de tots els seus integrants perquè la pròxima actuació tingui un gran resultat.

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets, recordava la importància d’aquesta diada per aconseguir més castellers: “és l’actuació en la qual tot el poble ens mira, és important fer una bona diada per aconseguir que vingui més gent a fer castells”. Les colles petites encara s’estan recuperant del sotrac que va suposar la pandèmia i les festes majors serveixen d’aparador de cara al poble per consolidar un sentiment d’unitat.

A mesura que avançava l’assaig, la xafogor dins el local es va anar fent més present, però això no va impedir que els assajos deixessin bon sabor de boca a la colla. “Ha estat un molt bon assaig”, felicitava Pinyol en acabar, “només queden dos abans de la diada, necessitem que vingui el màxim de gent possible per tenir els castells encara més sòlids”.

Xiquets de Reus i Xiquets del Serrallo acompanyaran a plaça als cambrilencs el pròxim 3 de setembre. Aleshores es podrà comprovar el resultat d’aquest assaig especial que va tenir lloc ahir al vespre i que, malauradament, no es va poder fer davant la mirada a tothom com estava previst.

Comenta aquest article