Informació general

Concentració

Reivindicació sota la pluja en la sisena Passejada per la República a Salou

Un centenar de persones es van aplegar, el passat dissabte a la tarda, al voltant de la Font Lluminosa de Salou en la 6a Passejada per la República, organitzada per la Plataforma x la Democràcia i la Llibertat de Cambrils, Salou i Vila-seca

Per Redacció

Jordi Romeva va cloure la concentració de la sisena Passejada per la República, a Salou
Jordi Romeva va cloure la concentració de la sisena Passejada per la República, a Salou | Cedida

Un centenar de persones es van aplegar, ahir a la tarda, al voltant de la Font Lluminosa de Salou en la 6a Passejada per la República, organitzada per la Plataforma x la Democràcia i la Llibertat de Cambrils, Salou i Vila-seca. A causa de la pluja que anava caient es va acordar mantenir la Passejada com una concentració estàtica. La cloenda de l'acte va anar a càrrec de Jordi Romeva.

"Ens espien, ens persegueixen i vulneren les nostres llibertats"

En el decurs de l’acte es va llegir un manifest en el que s'explicava, primer que tot, que el motiu de la Passejada per sisè any consecutiu era per "reivindicar el dret a decidir el nostre destí com a poble, tal i com ja vam fer l'1 d'octubre, i per denunciar la causa general contra l'independentisme desfermada per l'estat espanyol arran de la jornada del referèndum de l'any 2017, en què el poble va posar tot un estat contra les cordes". En el manifest es va denunciar la repressió de l'estat espanyol que no s'atura, "són més de 4.200 les persones represaliades des de l'octubre de 2017" i també es va denunciar "la infiltració d'agents policials a diferents organitzacions socials i juvenils catalanes" així com la "utilització sistemàtica de l'estat espanyol dels delictes de terrorisme i les mesures intrusives contra els Drets Humans, utilitzades per investigar una causa democràtica i pacífica com l'independentismes català". Més endavant, el comunicat assegurava que "ens espien, ens persegueixen i vulneren les nostres llibertats perquè coneixen el potencial del moviment independentista i són plenament conscients de la nostra força".

En el manifest també es denunciava "la intromissió del poder judicial espanyol en l'àmbit polític" qualificant-la "d'escandalosa" i posava com a mostra la sentència  del TSJC obligant a fer una assignatura troncal més en castellà en tres centres educatius. Finalment, el manifest feia esment a la pèrdua de "centenars de milers de vots per part dels partits independentistes, "la ciutadania s'ha quedat a casa o ha votat per opcions no independentistes per manca d'un projecte consensuat i compartit per l'independentisme" i acabava "exigint als partits independentistes catalans que defensin les aspiracions del poble posant sobre la taula les qüestions fonamentals necessàries per resoldre el conflicte amb l'estat espanyol i per avançar cap a la consecució del nostre objectiu final: la independència".

La concentració es va fer al costat de la Font Lluminosa de Salou (Foto: cedida)

 

Comenta aquest article