Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Perillen els actes festius d'aquest cap de setmana per la pluja

La previsió encara no està clara, però les entitats ja preparen els plans B per no haver d'anular els actes

Per Andreu Dalmau

La pluja va aparèixer a meitat del correfoc infantil de la 29a edició de la Nit del Foc, l'any passat
La pluja va aparèixer a meitat del correfoc infantil de la 29a edició de la Nit del Foc, l'any passat | Kërzops

A pocs dies d'un cap de setmana carregat d'actes festius de la Festa Major de la Mare de Dáu del Camí, no hi ha cambrilenc o cambrilenca que no miri el cel. Les previsions no són gaire favorables de cara a aquest dissabte i diumenge en què s'han de celebrar, entre d'altres actes, la 30a Nit del Foc i tot un seguit d'activitats "vileres" així com la diada castellera. Les entitats organitzadores dels actes ja estan buscant alternatives per no haver d'anul·lar les activitats.

Segons apuntava ahir a Twitter el meteoròleg de TV3 Francesc Mauri, la gota freda que arribarà a la Península Ibèrica aquest cap de setmana és molt imprevisible i és “impossible” saber si farà sol o plourà. Segons apunta Mauri, s'haurà d'esperar als mapes de divendres per fer una previsió fiable de cara a dissabte i diumenge.

Des del departament de Festes de l'Ajuntament, però, ja treballen en alternatives pels diversos actes. El que més preocupa és la Nit del Foc, que està prevista per aquest proper dissabte a la tarda i a la nit. L'any passat ja es va haver d'anul·lar el concert amb els grups previstos per culpa de la pluja i es va haver escurçar el correfoc. El correfoc infantil de la tarda es va haver de suspendre a la meitat del seu recoprregut per culpa d'un xàfec.

L'incògnita de la Nit del Foc

La Nit del Foc, una activitat cent per cent a l'aire lliure, no té pla B. Demà dijous hi haurà una reunió a l'Ajuntament amb els representants de Tota l'Endenga per tal de tractar aquesta qüestió. Les previsions meteorològiques que hi hagi demà, dos dies abans de la festa, seran determinants per decidir el què s'ha de fer.

Comenta aquest article