Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Més punts liles que mai per la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

El punt lila itinerant per la Pujada de la Galera i el de Barretes s'incorporen als ja habituals dels concerts de la Nit del Foc i la Diada

Per Andreu Dalmau

Gemma Balanyà mostrant el marxandatge que es repartirà als punts liles
Gemma Balanyà mostrant el marxandatge que es repartirà als punts liles | Andreu Dalmau

La Festa Major de la Mare de Déu del Camí comptarà amb més punts liles que mai. Aquests espais informatius i de consciència per evitar agressions sexuals o LGBTfòbiques ja són usuals a les festes i, aquest any, seran més nombrosos. Enguany, se'n sumen dos més als punts liles ja habituals dels concerts de la Nit del Foc i la Diada.

Durant la Pujada de la Galera s'incorporarà un punt lila itinerant que es desplaçarà amb la cercavila i, en arribar a la plaça de la Vila, s'hi instal·larà de manera fixa. A Barretes Cambrils, el 15 de setembre a la plaça de l'Ajuntament, també hi haurà un espai d'aquest tipus.

Sota l'eslògan “Tinguem la festa en pau”, el personal especialitzat dels punts liles repartirà material informatiu com xapes, tríptics, preservatius i, com a novetat, gots biodegradables que es podran recollir en aquests espais. També es posarà a disposició un espai d'actuació més discret per atendre les situacions de més gravetat.

La regidora d'Igualtat, Gemma Balanyà, ha explicat que els punts liles “no surten com bolets”, sinó que són fruit d'un “treball coordinat” entre l'administració i tots els cossos de seguretat i d'atenció sanitària que estaran a disposició per actuar en qualsevol cas. “Els punts liles no són necessaris només en cas d'agressió”, explica la regidora, “són espais d'informació i sensibilització, és important conscienciar a la gent perquè sigui proactiva”.

Fins ara, els tècnics dels punts liles no han hagut d'intervenir mai en cap cas d'agressió. En total, aquest any, es van dur a terme 484 intervencions, entre assessoraments i accions de sensibilització a la Fira de Xauxa, la Fira Multisectorial i les revetlles de Sant Joan i Sant Pere.

També com a novetat d'enguany, l'Ajuntament ha penjat banderoles als fanals, al costat de les de la festa major, amb l'objectiu de traslladar el missatge i conscienciar la població. Al programa de la festa major també es pot consultar, mitjançant un codi QR, el protocol d'actuació en cas d'agressió sexual.

Imatge d'una de les banderoles instal·lades (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article