Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Els Diables Cagarrieres presenten la cançó de la Pujada de la Galera

Molta expectació ahir al carrer Major per conèixer la música que està cridada a ser el hit de la festa major

Per Andreu Dalmau

Expectació al carrer Major esperant per escoltar la cançó de la Galera
Expectació al carrer Major esperant per escoltar la cançó de la Galera | Lluís Rovira i Barenys

Els Diables Cagarrieres van presentar, ahir al vespre, una de les novetats musicals de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí: la que serà la nova cançó de la Pujada de la Galera. Es tracta d'un pasodoble sense lletra que té per objectiu esdevenir símbol d'aquest acte festiu i que començarà a sonar oficialment el pròxim dijous.

La presentació es va dur a terme a la placeta del carrer Major que es va omplir de membres dels Cagarrieres, que també van portar a la Galera. Durant l'acte es va poder escoltar la maqueta electrònica de la cançó i, tot i que sonarà molt millor en directe, més d'un ja es va animar amb el “lo lo lo lo” que caracteritza aquest tipus d'himnes populars.

La peça consta d'un parell d'estrofes i una tornada –punt àlgid de la cançó– que es repeteix dues vegades. Es tracta d'una melodia senzilla i enganxosa que es podrà aprendre fàcilment quan comenci a sonar als actes festius de Cambrils.

Hit per sorpresa?

No obstant, la cançó de la Pujada de la Galera –que, per cert, encara no té nom– haurà de competir amb un altre hit que està pujant amb molta força aquesta Festa Major. Es tracta de la versió tecno dels Goigs de la Mare de Déu del Camí que es va poder escoltar per primera vegada al sopar vileru del passat divendres.

També va ser la cançó que va obrir l'actuació de DJ Ceba, al concert de la Nit del Foc, i una de les darreres del vermut vileru de diumenge. Ahir, durant l'estrena de la cançó de la Pujada, també es va poder comprovar que la gent ja comença a agafar-li el gust a aquest tema que se't fica al cap i no hi ha manera de treure'l.

Els Diables van tancar la presentació fent ballar la Galera (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article