Informació general

Joventut

Joventut presenta un programa d'activitats de tardor carregat de novetats

S'han dirigit les activitats als majors d'edat, a diferència del que es feia fins ara que es dirigien als majors de 20 anys

Per Andreu Dalmau

Alfredo Clúa, Laura Mellau i Alegria Rodríguez en la presentació de la programació
Alfredo Clúa, Laura Mellau i Alegria Rodríguez en la presentació de la programació | Andreu Dalmau

El departament de Joventut va presentar ahir la programació d'activitats de tardor destinada als joves majors d'edat. La regidoria encapçalada per Laura Mellau ha decidit “eliminar el buit” que quedava entre els divuit i els vint anys en l'antiga programació, ja que hi havia “diferents necessitats” entre els menors d'edat i els majors.

Tal com ha explicat l'alcalde, Alfredo Clúa, l'administració “s'ha d'adaptar ràpidament” al canvi de gustos entre els més joves. Per això, el programa +18 compta amb novetats com un tast de cerveses a càrrec d'Albert Mombrió, un taller d'aprofitament alimentari organitzat per Espigoladors, el taller gratuït “Recerca 2.0: Apps i Xarxes Socials”, per aprendre a utilitzar les xarxes en l'àmbit professional, o un taller per fer horts urbans a càrrec d'Erina Wild.

Una altra de les novetats és la competició d'skate i scooter organitzada per l'Associació Cultívate i el concurs Talent al Parc, organitzat pels Mollal's. Es donarà continuitat a activitats d'anteriors programacions com la sortida a Girona, que es farà entre el 10 i el 12 de novembre –ara només destinada a majors d'edat–, el projecte d'educació emocional Akadèmia i les festes de La Castanyada i Cap d'Any.

Les inscripcions s'obren el pròxim 12 de setembre i el preu no sobrepassa els 7 euros, a excepció de la sortida a Girona que costa 65 euros. També s'ha tingut en compte que, els majors de 18, acostumen a ser universitaris o a tenir un horari laboral i, per això, s'han establert horaris de tarda i de cap de setmana.

La programació completa es pot consultar al tríptic físic que estarà disponible a l'Ajuntament i a l'Ateneu Juvenil, així com a la programació digital que es difondrà per xarxes. Les inscripcions es poden fer de manera online o presencialment a l'Ateneu.

Dins del tríptic també es poden trobar les dades de contacte de diverses entitats juvenils en actiu que busquen col·laboradors, com Narobot –dedicada al món dels videojocs i la tecnologia–, l'Agrupament Escolta Gent de Mar, la Colla Jove, l'Associació Joves Pròleg, l'Associació Cultívate, Els Mollal's, el Col·lectiu LGTBI i l'ONG Good Karma Project.

Properament, també es presentarà la nova temporada del programa “L'Estenedor”, creat fa 12 anys, que recull les activitats per a joves entre 12 i 17 anys.

Comenta aquest article