Esports

Vela

Cent setanta regatistes de tot el món prendran part de la regata Golden Coast aquest cap de setmana

És la segona edició d'aquesta competició que “impulsa la vessant esportiva, turística i econòmica” del municipi

Per Andreu Dalmau

Aleix Monmany, Alfredo Clúa i Camí Mendoza durant la presentació de la 2a Golden Coast
Aleix Monmany, Alfredo Clúa i Camí Mendoza durant la presentació de la 2a Golden Coast | Andreu Dalmau

Desenes de regatistes de tot el món es donaran cita, aquest cap de setmana, a la regata Golden Coast que es disputa a Cambrils. Un total de 170 esportistes d'entre 7 i 15 anys competiran, en categoria Optimist, en la segona edició d'aquest esdeveniment que continua potenciant el turisme esportiu a la nostra localitat.

Tant l'alcalde, Alfredo Clúa, com la regidora d'Esports, Camí Mendoza, han destacat el “lideratge” del Club Nàutic de Cambrils, organitzador de la competició, en l'àmbit de la vela a la Costa Daurada. “Estem encantats d'acollir una nova competició internacional”, destacava l'alcalde. La regidora també ha recordat que, un dels objectius de la regata Golden Coast, és “acostar la nàutica als més joves” i continuar promocionant la marca Cambrils a través de l'esport: “impulsa la vessat esportiva, turística i econòmica”.

Regatistes de sis paísos diferents

A la regata, hi participaran esportistes de Letònia, Alemanya, Portugal, Turquia i Andorra, a més de 27 regatistes del CNCB i d'altres clubs espanyols. “Els nostres són favorits, estan entre els millors de l'estat”, explicava Aleix Monmany, director esportiu del club. Monmany també va celebrar que s'hagin duplicat el nombre d'inscrits i espera que, en la pròxima edició, es pugui arribar als 200 regatistes.

A més, el director esportiu del Club Nàutic, creu que la Golden Coast serveix per continuar promocionant la navegació esportiva a Catalunya, ara que està en el punt de mira de molta gent per la Copa Amèrica de vela, que començarà la pròxima setmana a Vilanova i al Geltrú, on es disputarà la fase preliminar.

La segona edició de la Golden Coast tindrà com a pròleg un entrenament obert que tindrà lloc avui. La regata començarà el divendres, amb les tres proves previstes que continuaran dissabte i diumenge. El darrer dia es farà l'entrega de premis. La competició es podrà seguir des de la platja del Regueral i també des de la pàgina web del Club Nàutic, mitjançant un sistema de tracking. Una trentena de persones, entre organizació, voluntaris i oficials, faran possible la competició.

Comenta aquest article