Informació general

Successos

Els veïns del carrer Ronda, atemorits per un gos de raça perillosa

La propietària passeja l'animal sense corretja i, tot i que la Policia Local ja ha fet actuacions, el problema no se soluciona

Per Andreu Dalmau

Fa un any, Medi Ambient va endurir els controls sobre gossos perillosos
Fa un any, Medi Ambient va endurir els controls sobre gossos perillosos | Cedida

Un grup de veïns residents al carrer Ronda, al Nou Cambrils, viuen atemorits per un gos de raça perillosa. La propietària d'aquest animal el passeja sense morrió i, de vegades, també sense lligar, segons denuncien. La Policia Local ja està al corrent d'aquest cas i, tot i que ja hi ha hagut alguna resolució al respecte i han intervingut en diverses ocasions, el gos no li ha sigut retirat a la propietària i els conflictes continuen.

“Fa un any que patim aquesta situació”, lamenten els veïns a revistacambrils.cat, “Ha atacat a altres gossos i també ha mossegat a persones”. A més, aquest gos de raça perillosa no és l'únic que té aquesta veïna conflictiva. Segons els denunciants, també l'acompanyen tres gossos més que “campen a qualsevol hora del dia i la nit pel carrer bordant i amenaçant a tothom”.

Els veïns truquen a la policia “dia sí i dia també” per queixar-se dels conflictes que aquesta situació provoca. “Ja ho hem denunciat més de 100 vegades”, lamenten, “al principi, la policia anava a casa seva, però, ara, moltes vegades ni venen o, directament, es passegen amb el cotxe patrulla davant seu i no li diuen res”.

Des de la Policia Local apunten que estan fent “un seguiment del cas”, un cas que és molt similar a un altre on es va iniciar un expedient sancionador i es va decretar la retirada del gos. “Des del departament de Medi Ambient ja hi ha hagut una resolució al respecte”, expliquen des del consistori, “en aquest tipus de casos, és molt important la col·laboració ciutadana per tal de poder localitzar les possibles infraccions in fraganti”.

Un any d'enduriment de sancions

Fa un any, aproximadament, el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils va endurir els controls per detectar i multar incompliments de la normativa de gossos potencialment perillosos.

Aquesta normativa estableix que els propietaris d'aquest tipus d'espècies han de disposar d'una llicència de tinença, dur el morrió posat i lligats amb una corretja de menys de 2 metres. L'incompliment de la normativa pot comportar sancions econòmiques per a les persones infractores que poden anar dels 300 fins als 15.000 euros.

Comenta aquest article