Cultura

Art

Cambrils Art Total celebra el seu trentè aniversari amb una exposició a la Sala Àmbits

El Centre Cultural acull 21 obres de diverses temàtiques i tècniques

Per Andreu Dalmau

Els expositors de Cambrils Art Total, ahir, durant la inauguració de la mostra
Els expositors de Cambrils Art Total, ahir, durant la inauguració de la mostra | Andreu Dalmau

Ahir es va inaugurar, a la Sala Àmbits del Centre Cultural, l’exposició CAT – Cambrils Art Total, una petita mostra de 21 obres pictòriques de diferents temàtiques i procedències. L’entitat que dona nom a la mostra celebra enguany el seu trentè aniversari.

El regidor de Cultura, Jordi Barberà, va felicitar als artistes per la qualitat de les obres i va oferir un petit discurs perquè “en aquestes ocasions són les obres les que han de parlar”. Barberà va llegir un poema de Charles Bukowski. “Si no et surt rugint de dins, no ho facis”, diuen els versos de l'escriptor nord-americà en referència a la creació artística.

S'hi poden veure obres de diverses temàtiques (Foto: Andreu Dalmau)

 

Dins de la diversitat de temàtiques, a la Sala Àmbits es pot veure el retrat d’un pescador, d’una bailaora flamenca o d’un paisatge. També hi ha obres amb significat amagat i d’altres totalment abstractes. Un recorregut per diverses mirades i formes d’entendre l’art i el món. L’exposició romandrà oberta fins el pròxim 29 de setembre.

Trenta anys d’art

Cambrils Art Total va néixer fa trenta anys amb l’objectiu de formalitzar una cooperació entre artistes cambrilencs que ja existia. La seva principal iniciativa és el mercadet d’art que va començar al plaça de la Vila i que ara s’instal·la, cada cap de setmana i si la pluja ho permet, al passeig marítim. Actualment, el CAT ha crescut fins acollir 32 artistes, fins i tot de fora de Cambrils.

Una d’aquestes artistes és Missi Olesti, que exposa un dels seus quadres a la Sala Àmbits. “Jo soc professora, però d’aquí poc em jubilaré”, explica, “l’art és el que m’apassiona i, a partir d’ara, m’hi podré dedicar plenament”.

Comenta aquest article