Informació general

Protesta

Acció de protesta veïnal contra els contenidors de la Rambla Jaume I

Un grup de veïns va col·locar els containers al mig de la via durant la nit, però al cap de poques hores ja estaven al lloc

Per Andreu Dalmau

Imatge dels containers al mig de la Rambla Jaume I ahir a la nit
Imatge dels containers al mig de la Rambla Jaume I ahir a la nit | Cedida

Ja arriben les primeres protestes veïnals per la instal·lació d'una bateria de contenidors a la Rambla Jaume I. La passada nit, al voltant de les 22 hores, un grup de residents als habitatges del grup Sant Pau i la Rambla Jaume I van col·locar els contenidors al mig de la via a mode de queixa. L'acció no va tenir molt recorregut perquè, al cap de poques hores, ja tornaven a ser al lloc.

Segons ha pogut saber revistacambrils.cat, aquest grup de veïns està disposat a continuar amb les protestes, ja que, no volen a tenir contenidors tan a prop d'habitatges de planta baixa com són els del grup Sant Pau. Algun particular ja ha presentat instància a l'Ajuntament perquè es retirin els containers.

Tal com va explicar a revistacambrils.cat el regidor d'Espai Públic i Sostenibilitat, Alejandro Garcia, la bateria està instal·lada en aquesta ubicació de manera temporal, ja que s'està pendent d'Endesa per retirar un cablejat que permeti col·locar-los a plaça d'Aragó. “Hem trobat adient col·locar aquesta bateria a la Rambla per alliberar una mica el carrer Pau Casals”, explicava Garcia.

El regidor d'Espai Públic i Sostenibilitat també va explicar que aquesta decisió va ser consensuada amb l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri del Port. El regidor, però, va negar que hi hagués previsió de col·locar més bateries de contenidors a la rambla.

Les protestes “anti-contenidors” ja són habituals

Cal recordar que aquesta protesta arriba un mes després que l'Ajuntament suspengués la instal·lació d'una bateria de contenidors al carrer Hug de Montcada, al barri del Regueral. Les protestes dels veïns –que van penjar cartells de “No contenidors” i “En aquest barri no volem contenidors”– van obligar el consistori a fer marxa enrere després que haguessin anunciat la nova ubicació de la bateria mitjançant plafons informatius.

Comenta aquest article