Esports

Els Vogadors de Cambrils surten perjudicats en la darrera i polèmica prova de la Lliga Catalana de Llagut

Per Redacció

Imatge de la darrera prova de la Lliga Catalana de Llagut disputada el passat diumenge a Colera (Alt Empordà)

Els Vogadors de Cambrils tenien dipositades molt bones expectatives en la darrera prova de la Lliga Catalana disputada diumenge a Colera (Alt Empordà), però tot un seguit de situacions van ser decisives per a que l'equip cambrilenc i altres clubs patissin la inoperància dels jutges de la Federació Catalana de Rem al no voler reconèixer que hi havia uns carrils més llargs que altres.
En aquest sentit, l'equip cambrilenc juntament amb el CR Empuriabrava i el CR Badalona van interposar una reclamació als jutges perquè el camp de regates no era igual per a tots els carrils. Es donava la circumstància que el carril que va acollir totes les victòries no feia la mesura reglamentària (250 metres) sinó 45 metres menys, la resta de carrils tampoc no feien les mesures reglamentàries ja que aquests 3 equips ho van poder comprovar per dues ocasions amb dos GPS diferents.

Per la seva part, la Federació Catalana de Rem va desestimar les reclamacions i això està provocant accions com ara la redacció d'una carta oberta a la Federació per part dels clubs participants a la Lliga Catalana per tal de que la Federació Catalana de Rem modifiqui els resultats de la darrera regata amb l'amenaça de no participar al Campionat de Catalunya que s'ha de celebrar el proper 16 de setembre a Lloret de Mar.

Tot i així, els resultats assolits per part de les tripulacions cambrilenques van ser les següents: la tripulació cadet femenina va fer-se amb la primera posició, després d'haver-se imposar a la seva regata als equips de C. Roses i CN Lloret A i CN Lloret B. Pel que fa al sènior masculí, va ser un dels equips perjudicats per les diferències en el camp de regates, ja que els va tocar sortir pel carril més llarg, de manera que van perdre tota opció a fer-se amb una bona posició en aquesta darrera regata, assolint la novena posició final, fet que els ha fet ocupar la setena posició final de la Lliga Catalana.

Per la seva part, l'equip veterà femení també va patir les diferències del camp de regates, ja que tot i classificar-se en la primera posició a la sèrie classificatòria, a la final, els va tocar participar en el carril 3, on les diferències amb la resta també eren evidents i els va fer que només poguessin assolir la segona posició final, la mateixa que han acabat ocupant a la classificació general.
L'equip veterà masculí, el qual va mostrar una millora qualitativa en aquesta regata, es va classificar en la quarta posició a la classificatòria, fet que els va permetre classificar-se per a la final i assolir la segona posició a la regata. Amb aquest resultat, han aconseguit la sisena posició a la classificació general, empatats a punts amb el CR Arenys.

Finalment, la tripulació veterana femenina B no va poder classificar-se per a la final, aconseguint la vuitena posició final de la classificació general de la Lliga.

Comenta aquest article