Cultura

Música

Cultura continua apostant per la varietat d'estils en la programació de la Cripta

L'objectiu és continuar consolidant-se dins del panorama cultural del Camp de Tarragona

Per Andreu Dalmau

La programació comença el 24 de setembre i es tanca el 28 de gener
La programació comença el 24 de setembre i es tanca el 28 de gener | Andreu Dalmau

El Departament de Cultura de l'Ajuntament continua apostant per la varietat d'estils i l'eclecticisme de cara a la programació de tardor i hivern a la Cripta. Música clàssica, jazz, blues i música afrobrasilera són els estils que passaran per la sala de concerts cambrilenca. També es manté el cicle de teatre infantil i juvenil “Diumenges al Teatre”, que programa tres espectacles pels propers mesos.

L'alcalde, Alfredo Clúa, destacava durant la presentació que l'objectiu de la programació és mantenir una “oferta de qualitat” i consolidar-se com a “referència” dins del panorama cultural del Camp de Tarragona. Jordi Barberà, regidor de Cultura, va voler remarcar l'àmplia varietat d'oferta –“perquè tothom vingui a tastar”– i la col·laboració amb entitats i empreses vinculades al món cultural de cara a confeccionar aquesta programació.

De la mà del Festival Accents vindran al nostre municipi, el 5 de novembre, Mireia Feliu –neboda de Núria Feliu– i David Mengual, que faran un homenatge en clau jazz a la icònica cantant barcelonina que va morir l'any passat. El festival també portarà a Cambrils, el 22 d'octubre, el músic irlandès Halldor Mar –més conegut com a Katalonski– que presentarà el seu disc “El mar no té camins”.

Una de les novetats de la programació d'enguany és la incorporació de la Torre del Llimó com a espai de concerts. L'Accents programa l'actuació de Montse Castellà –6 d'octubre– en aquest lloc idílic per celebrar el 10è aniversari del festival intercomarcal que estarà present a Cambrils per cinquè any consecutiu.

Jazz i fusions d'estils

D'altra banda, l'oferta jazzística i blues continua estant garantida al cicle de tardor i hivern de la Cripta gràcies a La Mar de Jazz. L'entitat cultural portarà a la sala cambrilenca Jaume Vilaseca i la seva banda (30 de desembre) i el Fèlix Rossy Quintet (7 de gener). Com és habitual, el Teatre del Casal també serà escenari del cicle jazzístic, acollint l'actuació de Benjamin Herman Trio, el 15 de desembre.

Pels seguidors d'estils més exòtics, el Departament de Cultura també ha programat un concert del Mirla Riomar Trio, que oferirà la seva música afrobrasilera, fruit de les fusions amb el jazz i el soul. També nascuda de les fusions és la música de Nacho Melús, que presenta una ambiciosa mixtura entre la buleria, la rumba i el flamenc, passant també pels tangos i la música gòspel. Ho farà el 12 de novembre a la Cripta, acompanyat d'una extensa formació coral i dos guitarristes.

La música clàssica obrirà la programació

El cicle de concerts començarà el 24 de setembre amb el concert del cellista Roger Morelló que homenatjarà Pau casals en el 50è aniversari de al seva mort. Ho farà amb un programa conformat per peces característiques del repertori del mestre, com les emblemàtiques suites de Bach o la suite per violoncel de Gaspar Cassadó. El diumenge 8 d'octubre serà el torn de reconegut baríton tarragoní Àngel Òdena, que oferirà un concert íntim de cant i piano.

L’Apunt

Més diumenges al teatre

El teatre familiar també tindrà cabuda a la programació cultural cambrilenca amb el cicle “Diumenges al teatre”. La programació s'obrirà el 24 de setembre amb l'espectacle de titelles “Mos-Kids”, d'Alea Teatre. El 22 d'octubre serà el torn de Marcel Gros amb el seu humor i imaginació en l'espectacle “Petit Univers”, que ha estat premiat pel públic a la Fira de Teatre de Castella i Lleó - Ciudad Rodrigo. Tancarà el cicle “Un vestit Nou de a l'Emperador”, de la companyia Pera Llimonera, el 19 de novembre.

Com a novetat d'enguany, les entrades al Teatre del Casal seran numerades i es poden adquirir des d'avui a www.entrapolis.com. Tots els espectacles seran a les 17:30 i al preu de 4 euros.

Comenta aquest article