Esports

Aqua Beach Trail

Una trentena de marxadors aquàtics participen a la 3a edició del Campionat de Catalunya d'Aqua Beach Trail

La jornada, organitzada pel Centre Excursionista de Cambrils i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, va presentar dos recorreguts competitius i una marxa no competitiva

Per Redacció

L'aqua beach trail és una modalitat esportiva híbrida que fusiona el millor del trail i la marxa aquàtica
L'aqua beach trail és una modalitat esportiva híbrida que fusiona el millor del trail i la marxa aquàtica | Pat Soler

Una trentena de marxadors aquàtics van participar diumenge 10 de setembre al matí en la tercera edició del Campionat de Catalunya de Beach Trail. Una modalitat esportiva híbrida que fusiona el millor del trail i la marxa aquàtica. Un esport en el qual la potència i la resistència davant dels canvis de ritme són claus de cara a la aconseguir la victòria.

La jornada, organitzada pel Centre Excursionista de Cambrils i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils, va presentar dos recorreguts competitius i una marxa no competitiva d’Aqua Beach Trek valorats en 4.000 metres i 8.150 metres (córrer 4280 m – aquàtica: 3870 m) respectivament que han transcorregut per diferents platges de Cambrils amb sortida i meta des de la platja d’Horta de Santa Maria.

A la cursa curta s'hi van imposar Francesc Xavier Gallardo (UES) amb un temps de 29:04:29 amb una arribada frec a frec amb el Jerónimo Ferrer (CE Arítjol) i el Francesc Lluch (Club Atletisme Olot) del que tan sols  el van separar 2 i 4 segons respectivament.

En fèmines, la victòria va caure íntegrament en mans de les marxadores del Club Excursionista Arítjol: Inés Fort (CE Arítjol) es va proclamar Campiona de Catalunya de Beach Trail amb un temps de 33:13:02. Seguida de dos habituals als podis, les germanes Berta (CE Arítjol) i Anna Montaner (CE Arítjol) que es van penjar la plata i el bronze del campionat amb un temps de 33:2071 i 35:48:19 respectivament.

A la distància llarga, el nivell a la cursa masculina va ser molt alt amb una entrada a meta trepidant protagonitzada per Aleix Solé, (CE Arítjol) Andreu Sancho (CE Arítjol) i Oriol Farré (CE Arítjol) tots tres de l’Arítjol. Oriol Farré va liderar durant una primera part de la cursa, però, a la segona volta, Sancho i Farré van tibar fins a meta donant un fantàstic espectacle esportiu a la Platja de Santa Maria. Una entrada a esprint amb Sancho i Farré agafats de la mà a tan sols pocs segons d’Oriol Farré. En fémines, la gran guanyadora va ser Walia Caler (CE Arítjol) de l’Arítjol amb un temps d’1:09:37. Maria Celeste Alfaro (UES) també va voler mesurar les seves forces a la cursa més exigent en la qual va aconseguir una segona posició amb un temps d’1:17:52.

La jornada competitiva es va tancar amb l'entrega de premis i medalles a tots els campions i campiones.

Foto de família de tots els participants de la comeptició (Foto: Pat Soler)

 

Comenta aquest article