Societat

Acte solidari

Cambrils es «deixarà prendre el pèl» aquest diumenge, enguany per l'ELA

Més de 58 professionals del món de la perruqueria i l'estètica oferiran els seus serveis al Port amb l'objectiu de recaptar fons per millorar la vida dels malalts d'Esclerosi Lateral Amiotròfica

Per Andreu Dalmau

La L invertida és el símbol de la campanya
La L invertida és el símbol de la campanya | Andreu Dalmau

El passeig marítim acollirà per setè any consecutiu l'acte solidari “Deixa't prendre el pèl” aquest diumenge. Enguany, tots els diners recaptats es destinaran a l'atenció i suport dels malalts d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Més de 58 barbers, perruquers, esteticista i massatgistes, així com diverses empreses, estaran presents a l'acte per oferir els seus serveis entre les 10 i les 14 hores.

“És una festa solidària, esperem que respongui la ciutadania”, exposava la regidora de Salut, Gemma Balanyà. En la darrera edició, es van oferir més de 700 serveis i es van recaptar més de 23.000 euros. Siscu Morell, de Swim For ELA –entitat que col·labora en l'acte–, creu que si s'aconsegueixen 15.000 euros ja serà un èxit: “tenim la sort que Cambrils és un poble molt solidari i sempre participa molta gent en aquest tipus d'actes”. En total, en les sis edicions anteriors de “Deixa't prendre el pèl”, s'han recaudat gairebé 120.000 euros.

Els serveis que s'oferiran seran els següents: tallada de cabells (7 euros), tallada de cabells i barba (10 euros), tall amb degradat (16 euros) i massatge (10 euros). També hi haurà dos professionals de perruqueria canina i esteticistes que oferiran serveis bàsics de manicura. Les empreses col·laboradores –Rem Cambrils i Tiburón Crossfit– també organitzen activitats per introduir-se en les seves pràctiques per tan sols 5 euros.

A part d'aquestes opcions, també es pot col·laborar en l'acte solidari comprant bitllets per una rifa o marxandatge de “Deixa't prendre el pèl”. “Vam començar només amb barberia i hem anat ampliant serveis”, explicava Javi Torrente, barber cambrilenc i impulsor de la iniciativa, “tothom que es vulgui afegir està convidat”.

L'ELA, una malaltia molt cruel

Esther Selle, portaveu de La Fundació Miquel Valls, dedicada a l'atenció d'afectats per l'ELA, va exposar la crueltat d'aquesta malaltia que afecta més de 450 persones arreu de Catalunya. “Requereix una dependència total, una quantitat de recursos que no pot cobrir l'administració”, lamentava, “cal resoldre aquesta problemàtica que genera molt de malestar als malalts i les famílies”.

L’Apunt

Revista Cambrils també col·labora amb “Deixa't prendre el pèl”
Revista Cambrils no ha volgut deixar passar l'oportunitat de col·laborar amb la campanya solidària “Deixa't prendre el pèl”. Des d'ahir, la capçalera de l'edició digital mostra la lletra L de la paraula “Cambrils” capgirada, en referència a l'eslògan de la campanya: “Donem la volta a l'ELA”. Un petit granet de sorra amb l'objectiu de cridar l'atenció i que el major nombre possible de cambrilencs acudeixin a contribuir en aquesta causa solidària.

Comenta aquest article