Cultura

Premsa

No et quedis sense l'edició del 70è aniversari de la Revista Cambrils!

La portada d'aquest número, de 92 pàgines en total, està feta per l'artista cambrilenc David Callau i a més s'hi adjunta una làmina amb la reproduccció del mural que el mateix artista va començar a pintar el passat 22 de juliol

Per Redacció

Exemplar de l'edició de setembre de Revista Cambrils i làmina amb el mural de David Callau
Exemplar de l'edició de setembre de Revista Cambrils i làmina amb el mural de David Callau | Lluís Rovira i Barenys

L'edició especial del 70è aniversari de la Revista Cambrils, corresponent a aquest mes de setembre, ja es pot trobar a les llibreries cambrilenques i, entre avui i demà, acabarà d'arribar a les llars dels subscriptors. Aquesta edició té com a portada la pintura feta per l'artista cambrilenc David Callau i dedicada a l'aniversari de la publicació. A més, juntament amb la Revista, en aquesta edició s'adjunta una làmina amb la reproducció del mural que David Callau va començar a pintar en l'acte públic celebrat el passat 22 de juliol al parc del Pescador, davant la presència d'unes 500 persones que a més van gaudir d'una vetllada que va comptar amb l'acompanyament de la música, la dansa i la poesia.

Les pintures del David Callau

El mural, de 5 x 2 metres, es va començar a pintar en l'acte del parc del Pescador i es va anar enllestint, incorporant-hi molts detalls, a la galeria de David Callau en el decurs de les setmanes posteriors. El procés es va poder seguir obertament ja que l'artista tenia les portes obertes a qui estigués interessat en veure com finalitzava el procés. Paral·lelament va anar enllestint la portada, d'unes dimensions força diferents, però sota el mateix concepte del mural. Segons va explicar David Callau a revistacambrils.cat, en el mural i en la portada ha intentat encabir "tot el que ha passat a Cambrils en les darreres set dècades" i va apuntar que "tradicions, moments, amors, fantasies, sensacions,...tot està dins del llenç". En el procés previ a la materialització del mural i de la portada, Callau va preguntar a gent del municipi què era Cambrils per ells, "tothom hi va dir la seva i això es va anar materialitzant en forma d'esbossos individuals".

Tema a banda ha estat la reproducció fotogràfica  d'aquestes obres per tal de plasmar-les en paper. La portada i el mural (que són dues peces de 2'5 x 2 metres) es van traslladar a l'estudi fotogràfic de Joan Marín (Fesalmar) que es va encarregar d'aquesta tasca. El trasllat de les grans peces des de la galeria a l'estudi fotogràfic, que va coincidir amb un dia amb fortes ratxes de vent, va tenir moments força "complicats".

Una edició molt especial

Aquesta edició de setembre de la Revista Cambrils, a part de les pintures de David Callau, té altres asdpectes que la converteixen en singular. La revista té 92 pàgines i està enquadernada amb llom, és a dir, sense grapes i amb una portada plastificada i més gruixuda.

Pel que fa als continguts hi ha unes pàgines dedicades al 70è aniversari de la publicació. També conté un reportatge, elaborat per Andreu Dalmau, sota el títol de "El dia que el llegendari pianista Sviatoslav Richter va tocar a la Cripta", referent a l'excepcional i gairebé clandestí concert que aquest cèlebre pianista va fer a la Cripta el 7 de març de 1992 i totes les sorprenents anècdotes que va comportar aquesta actuació. A part de les seccions especials del 70è aniversari que venen incorporant totes les edicions de 2023, aquest número també conté un reportatge sobre el 60è aniversari de la inauguració dels habitatges del Grup Sant Pau,  a banda de la informació més destacada del darrer mes.

Un bon moment per fer-se subscriptor

Revista Cambrils també vol aprofitar aquest moment de celebració per fer una crida a subscriure's a la publicació ja que el suport de la figura del subscriptor és essencial i indispensable perquè tota la tasca informativa de Revista Cambrils i revistacambrils.cat pugui seguir endavant. La manera de fer-ho és molt senzilla. Només cal enviar les dades següents: Nom i cognoms, adreça i compte bancari a través de WhatsApp al número 629 007 286 (Revista Cambrils) o bé per mail a revistacambrils@revistacambrils.cat

 

Comenta aquest article