Cultura

Exposició

L’exposició «A tota vela» omple la sala El Pati de vaixells i horitzons

És una mostra d’obres pictòriques fruit del taller La Mar de Pintura que s’imparteix al Centre Cultural

Per Andreu Dalmau

La gran majoria de les obres estan vinculades al mar i al món de la navegació
La gran majoria de les obres estan vinculades al mar i al món de la navegació | Andreu Dalmau

Ahir al vespre es va inaugurar, a l’espai El Pati del Centre Cultural, l’exposició “A tota vela”, un recull de les obres creades pels alumnes del taller La Mar de Pintura en aquest curs 2022-2023. La gran majoria de les obres estan vinculades al mar i al món de la navegació, tot i que també han donat protagonisme als espirals i cercles.

Tal i com va dir el regidor de Cultura, Jordi Barberà, en la inauguració de la mostra, els cambrilencs tenim la sort de viure a la vora del mar i el privilegi de poder-lo fer servir com inspiració. Barberà va llegir l’inici del poema Veles e vents d’Ausiàs March en honor a la mar, l’horitzó i les naus que han inspirat les obres que ara s’exposen al Centre Cultural.

Els membres de La Mar de Pintura han elaborat aquestes obres a través de la inspiració lliure i aplicant diferents tècniques com el collage, el diamonpinting o els sprays. A més de treballar sobre llenç, alguns també han utilitzat el suport d’altres materials reciclats.

7 anys de La Mar de Pintura

L’associació La Mar de Pintura es va crear el 2016 per cobrir el buit detectat en l’àmbit de la cultura per a persones entre 40 i 60 anys. Actualment, La Mar de Pintura compta amb 19 persones sòcies, que tenen l'afició i el gust per la pintura, comparteixen les diferents maneres d’expressar-se a través de l’art, i aprenen els uns dels altres, mentre es diverteixen i passen una bona estona. Cada any, el grup escull una temàtica a partir de la qual treballar durant el curs.

Membres de La Mar de Pintura, Agustín Vázquez i autoritats davant de l'obra "No War" (Foto: Andreu Dalmau)

 

L’Apunt

El pintor Agustin Vázquez apadrina la mostra

La mostra va comptar amb la presència d’Agustí Vázquez, un pintor reconegut que va completar l’exposició amb una obra seva titulada “No war”. En ella es pot veure un colom ferit en ple vol, un símbol de l’angoixa que l’artista va sentir en veure com esclatava la guerra d’Ucraïna quan semblava que el món estava en pau.

Comenta aquest article