Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Èxit incontestable de la primera edició de Barretes tot i celebrar-se a l’Ateneu Juvenil

El canvi d’ubicació no va impedir que més de 500 joves acudissin a aquest nou esdeveniment festiu

Per Andreu Dalmau

Malson Atmostèric eren els caps de cartell
Malson Atmostèric eren els caps de cartell | Cedida

Èxit rotund el que va tenir ahir a la nit la primera edició de Barretes Cambrils. Aquest esdeveniment s’havia de celebrar a la plaça de l’Ajuntament en format barraques, però, a causa de la pluja, ja al matí es va decidir traslladar-ho a l’Ateneu Juvenil. Finalment, no va ploure a l'hora dels concerts, però el canvi d’ubicació no va frenar els centenars de joves cambrilencs que van acudir en massa al darrer acte de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

La festa va començar a les 21:30 amb l’actuació de Dasplanta, grup tribut a Bob Marley. Aquesta actuació va atraure no només a joves, sinó també seguidors de més edat, de la música jamaicana. A partir de les 23 hores, amb la música dels DJ Wateque Sound, el públic va començar a créixer i, ja amb la música electrònica de Malson Atmosfèric a l’escenari, es va arribar a l’aforament complet.

El servei de seguretat va haver de controlar durant la resta de la nit les persones que sortien del recinte per deixar entrar només el mateix nombre de persones. L'aforament màxim estava establert en 570 persones i es va a arribar a aquest límit gran part de la nit. A partir de la 1 de la matinada, DJ Dimuca es va posar als plats davant d’un públic molt entregat que va aguantar fins a les 3:30 de la nit, hora en la qual es va tancar la festa.

A diferència de com estava previst, els membres de Mollal's i Colla Jove van haver de compartir la barra. El fet que només n'hi hagués una no va saturar-ne el funcionament, ja que, la venda de tiquets es trobava a l'exterior i això va agilitzar el servei de manera molt efectiva.

Els Desplanta en un moment de la seva actuació (Foto: Elena Martí)
DJ Dimuca es va posar als plats davant d’un públic molt entregat (Foto: Cedida)

Segona edició?

Tal com va explicar Oriol Margalef, organitzador de l’esdeveniment, en una entrevista a revistacambrils.cat, aquesta primera edició de Barretes era una prova pilot de cara a identificar la resposta del públic. “Tan bon punt acabi aquesta i veient les previsions, ens reunirem amb l’Ajuntament i amb totes les entitats per organitzar la propera edició”, avisava en aquesta entrevista Margalef.

La intenció és que, l’any vinent, «Barretes» adopti el nom de «Barraques» i es traslladi a una ubicació més apartada del nucli que permeti el gran format. Només el pas del temps dirà si Barraques Cambrils es pot consolidar dins del programa de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí i del panorama festiu del territori.

L’Apunt

Una nova generació de joves

En les edicions de la Festa Major després de la pandèmia, s’ha pogut comprovar que hi ha una generació molt gran de cambrilencs d’entre 14 i 18 anys que tenen moltes ganes de passar-s’ho bé. El concert de la Nit del Foc —també es va haver de celebrar-se sota sostre per l’amenaça de pluja—, el de la Diada i el de Barretes, van comptar amb un aforament massiu d’aquest espectre generacional. Una prova més de què la Festa Major cambrilenca té molt de marge de creixement i pot començar a assimilar-se, en els pròxims anys, a les de les grans ciutats.

Comenta aquest article