Informació general

Política

Oliver Klein, cap de l'oposició: «Serà un mandat amb els projectes de l'NMC?»

Klein posa en dubte que el govern municipal pugui «justificar les inversions a temps» en projectes que ja han rebut subvencions

Per Andreu Dalmau

Oliver Klein va reivindicar la tasca de l'executiu anterior que ell va encapçalar
Oliver Klein va reivindicar la tasca de l'executiu anterior que ell va encapçalar | Andreu Dalmau

El Nou Moviment Ciutadà va comparèixer ahir per fer un repàs a l'actualitat municipal en un exercici més de l'oposició “constructiva, però dura” que ells mateixos defensen. Oliver Klein va reivindicar la tasca de l'executiu anterior que ell va encapçalar i va preguntar-se si el nou equip de govern es limitarà a executar els projectes que l'NMC va iniciar en els seus dos anys a l'alcaldia.

Klein creu que “el funcionament eficaç” que hi havia amb l'anterior govern s'ha vist “truncat” i que l'equip encapçalat per Alfredo Clúa és “un llastre pel municipi”. “Estan més preocupats dels diners que de governar”, apuntava el cap de l'oposició, que va remarcar que no exigiran un Pla d'Acció Municipal (PAM), però va tornar a insistir a demanar que els integrants del pacte expliquin “què els uneix” més enllà d'anar contra la seva persona.

Els membres de l'NMC també van apuntar que “les poques comissions que s'han fet fins ara” han estat “poc productives per la feina que hi ha”, un fet que, sumat a la falta de torns de precs i preguntes –en els plens extraordinaris de prinicipi de mandat no n'hi ha hagut– fa sospitar al principal partit de l'oposició que el govern “evita donar explicacions”.

Preocupació pel compliment de terminis

Des de l'NMC van mostrar la seva preocupació pel finançament de projectes que es van engegar durant el passat mandat com el del pavelló a la zona esportiva. Per la construcció d'aquesta instal·lació s'han de fer servir i justificar degudament en un termini establert els 414.000 euros que es van atorgar des dels Fons Next Generation en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resilencia.

Aquest paquet d'ajudes d'un total de 2 milions d'euros s'ha de destinar també a millores del carril bici, recuperació de les praderes de posidònia i aplicació de la tecnologia per fomentar la mobilitat sostenible. “No els veig capaços d'invertir els fons a temps i de poder-los justificar”, apuntava Klein, “si no ho aconsegueixen, hauran de buscar altres vies de finançament, ja sigui apujant impostos o retallant drets bàsics”.

El portaveu de l'NMC també va preguntar per l'evolució del projecte de pont per sobre la riera d'Alforja al passeig marítim que estava previst iniciar-se per finals de 2022 mitjançant una inversió de l'Estat i, de moment, no se'n tenen notícies, i per la remodelació del Mercat Municipal que també va rebre una subvenció de 200.000 euros per part de la Diputació.

Klein treu pit de les obres de mandat

El líder de l'NMC va reivindicar les accions que el seu govern va tirar endavant, com la connexió a la zona de l'antiga estació: “vam posar a la balança les diverses opcions, vam decidir enderrocar i ho vam fer ràpidament. Dos partits dels que ara estan al govern van organitzar campanyes en contra d'aquesta obra. Ara aplaudiran quan s'inauguri?”.

També es va tractar el tema de la Rambla Jaume I on l'anterior govern va fer proves de mobilitat i amb la ubicació dels contenidors i l'actual executiu ha d'aplicar els resultats de les proves realitzades. Klein va demanar que “s'escolti als ciutadans de la zona”.

D'altra banda, el portaveu del Nou Moviment Ciutadà també va destacar la construcció de l'avinguda de l'Esport tot i que les torres elèctriques d'Endesa encara obstaculitzen un dels carrils de circulació. “Feien mofa de què obríssim l'avinguda amb les torres allí, però va ser un encert total”, reivindicava Klein, que també va aprofitar per preguntar com està el procés per a la seva retirada.

L’Apunt

Klein creu que hi ha «fissures» dins del govern
Olvier Klein va tornar a posar en dubte la cohesió de l'actual equip de govern dins del qual, diu, “hi ha fissures”. Des de l'NMC apunten a que estan “preparats per tornar al govern i a l'alcaldia” quan abans possible, fins i tot abans que acabi el mandat.

Comenta aquest article