Esports

Crossfit

La 2a edició dels Daurada Games triplica el nombre de participants respecte l'any passat

Aquest cap de setmana, Cambrils es convertirà amb la capital del crossfit acollint més de 1.200 competidors

Per Andreu Dalmau

El camp de futbol número 3 acollirà la competició
El camp de futbol número 3 acollirà la competició | Andreu Dalmau

El crossfit és l'esport de moda i Cambrils ho sap. Aquest cap de setmana se celebrarà, al camp de futbol número 3, la 2a edició dels Daurada Games, una competició que està en ple creixement i, enguany, acollirà més de 1.200 esportistes vinguts d'arreu de l'Estat, però també de França i Portugal. Es disputaran proves en diverses categories, individuals i per parelles, des de divendres fins diumenge.

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, va reconèixer la popularitat del crossfit i va afirmar que “és un esport que es pot adaptar a l'estat de forma de tothom”. L'alcalde també va destacar el creixement de la primera edició a la segona, en la qual s'ha triplicat en nombre de participants en només un any. D'altra banda, la regidora de Turisme i Esports, Camí Mendoza, apuntava que “no hi ha millor manera per conèixer el nostre municipi que fent esport” i ha augurat un gran futur a la competició.

«Volem ser referència a l'Estat»

“Volem consolidar-nos i ser la competició de crossfit a l'aire lliure de referència a l'Estat”, apuntava Unai Barceló de l'empresa Cross Events, “de fet, ja som la competició de crossfit per parelles a l'aire lliure més gran d'Espanya”. En total, aquest cap de setmana competiran les categories RX, Intermitja, Scaled i +35 en masculí i en femení i per parelles, que poden ser masculines, femenines o mixtes.

En categories individuals, els competidors realitzaran un total de nou proves al llarg del cap de setmana i les parelles en faran un total de set. “Seran exercicis que posen a prova l'atleta en totes les disciplines que inclou el crossfit”, apuntava Barceló, “halterofília, resistència, gimnàstica, velocitat, equilibri...”. A més, enguany s'inclourà una prova insòlita a Espanya: un exercici de punteria disparant amb una pistola làser.

A més, la competició també tindrà un vessant solidari, ja que el preu de les entrades (4 euros cada dia de competició) es destinarà a Cambrils Pels Valents, entitat que recapta fons per a la investigació del càncer infantil. Els Daurada Games també comptaran amb el patrocini d'una vintena de patrocinadors.

Tot un cap de setmana de crossfit

La competició s'obrirà avui amb una cursa d'una milla de distància per Cambrils. Dissabte es començarà amb les proves a les 8 del matí i es continuarà fins a les 6 de la tarda i, diumenge, s'arrancarà a les 7:30 del matí i es tancarà la competicó a les 8 del vespre amb l'entrega de premis. Els millors de cada prova sumaran punts que s'aniran acumulant en la classificació general. Els millors de cada categoria seran els premiats.

Comenta aquest article