Informació general

Pesca

L'Estat fa marxa enrere i la veda de la pesca d'encerclament s'allargarà només un mes

El Ministeri d'Agricultura ha modificat el pla que, inicialment, proposava ampliar la veda quatre mesos

Per Redacció

Bots i barques del sector d'encerclament, amarrades al port de Cambrils
Bots i barques del sector d'encerclament, amarrades al port de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

L'Estat fa marxa enrere amb la veda de la pesca d'encerclament i, finalment, només s'afegirà un mes als dos que ja eren obligatoris. El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha aprovat una modificació del pla que inicialment preveia una veda de quatre mesos (març, abril, octubre i novembre) per la pesca de sardina.

El pla inicial va ser qualificat de “ruïna” pel sector pesquer català que es va posar en peu de guerra i va demanar a l'Estat que es replantegés la mesura. El director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, celebra ara que hagin fet marxa enrere responent a un requeriment “unànime” per part de la Generalitat, el sector pesquer català i l'Institut Català de la Recerca per a la Governança del Mar (iCatMAR).

“La veda de quatre mesos és inaplicable, ha estat derogada i s'ha transformat en una extensió de la veda biològic que paralitza l'activitat de la flota, com havia demanat el sector”, afegia Tudela. Aquesta aturada, ara de tres mesos, està subvencionada. Tudela assegura que, amb aquest canvi, “hi guanya la sardina, el sector pesquer i tots com a societat”.

Comenta aquest article