Cultura

Cinema

Aquest dijous es preestrena la pel·lícula «Chinas» al cinema La Rambla de l'Art

Estarà present la directora, Arantxa Echevarría, que oferira un col·loqui online en acabar la projecció

Per Redacció

«Chinas» profunditza en els conflictes dins de les minories ètniques a Espanya
«Chinas» profunditza en els conflictes dins de les minories ètniques a Espanya | David Fondría

Dijous 28 de setembre a les 19:30 es durà a terme al cinema La Rambla de l'Art, en exclusiva en tot el Camp de Tarragona, la projecció de la pel·lícula “Chinas”, d’Arantxa Echevarría. La directora, que va guanyar el Goya a millor direcció novell amb el seu primer llargmetratge “Carmen y Lola”, protagonitzarà un col·loqui online.

“Chinas” torna a profunditzar en els conflictes dins de les minories ètniques a Espanya. Una brillant exploració de les diferents realitats que viu una nena adoptada d’origen xinès quan coincideix a la mateixa classe amb una altra nena xinesa immigrant de segona generació. Amb un magnífic repartiment resultat d’anys de treball, Arantxa Echevarría barreja una vegada més actors naturals i professionals per recrear una realitat fascinant i conflictiva on elements d’infància, racisme, identitat i integració en la societat es fusionen a la perfecció.

Aquest acte pertany a Proyecto Viridiana, una iniciativa de la qual formen part diversos cinemes, entre ells Rambla de l’Art, per donar visibilitat al cinema europeu independent de qualitat, que moltes vegades passa desapercebut per les sales mitjançant esdeveniments amb la presència de directors/es o actors i actrius que formen part dels films. Les entrades ja estan disponibles, es poden comprar de manera online o presencialment a la taquilla del cinema.

Sinopsi de «Chinas»

En un col·legi coincideixen al començament de curs dues nenes xineses de 9 anys. Tothom dona per fet que es faran amigues, però no les uneix absolutament res. Lucia és segona generació d'immigrants. Se sent absolutament espanyola i només pensa a integrar-se amb la resta de les seves amigues del col·legi. Desitjaria tenir uns pares “normals” com la resta de les seves amigues, però els seus l'avergonyeixen constantment perquè no parlen espanyol, treballen més de 14 hores al basar i ni tan sols li permeten celebrar el seu aniversari al Burger King.

L'altra nena és Xiang. És adoptada i amb la seva cara delata allà on va que no és filla dels seus pares. Xiang es pregunta per la família biològica; ni se sent xinesa ni se sent acceptada davant els altres nens a l'escola. Les dues nenes es creuaran, separaran i acabaran sent vitals l'una per a l'altra a la recerca de la seva identitat.

Comenta aquest article