Cultura

Art

El Festival Partides arriba a la seva segona edició amb l'ambició de consolidar-se

Una desena d'artistes de disciplines diverses participaran en aquesta mostra d'art contemporani vinculat al món rural

Per Andreu Dalmau

Jordina Ros i Pere Estalella, acompanyats per Jordi Barberà, regidor de Cultura
Jordina Ros i Pere Estalella, acompanyats per Jordi Barberà, regidor de Cultura | Andreu Dalmau

Torna el festival Partides amb l'objectiu de fusionar art i agricultura. La proposta artística encapçalada per Pere Estalella i Jordina Ros arriba enguany a la seva segona edició amb ganes de consolidar-se en el panorama cultural del territori oferit, com l'any passat, una oferta de disciplines i artistes molt variades. Es presentarà el 30 de setembre i es tancarà el diumenge 1 d'octubre.

“Volem crear un vincle entre art i agricultura perquè són dues professions amb moltes incògnites”, reflexionava Estalella, “estem molt agraïts als pagesos que col·laboren i ens deixen les terres i ells també estan molt contents per veure que es fa una cosa diferent al camp”. Per la seva part, el regidor de Cultura, Jordi Barberà, va destacar “la importància del sector primari” i la necessitat d'aquest tipus d'iniciatives artístiques per “posar-lo en valor”.

Un total de vuit artistes desenvoluparan al Partides les seves expressions artístiques. “Vam fer una convocatòria per xarxes i es van presentar més de noranta artistes de tot el món”, explicava Ros, “d'aquests en vam seleccionar sis i després hem convidat dos artistes emergents”. Estalella ha apuntat que s'ha tingut en compte el lloc de procedència dels artistes per evitar un gran impacte ecològic.

Durant el festival es podran veure diverses instal·lacions, espectacles visuals i sonors i dansa contemporània. Tots els artistes han adaptat la seva obra al terreny i estaran els dos dies que dura la mostra presents per explicar a tots els interessats el significat i la reflexió de la seva obra.

Presentació conjunta de tots els artistes

El festival s'inaugurarà dissabte a les 11:30 amb una benvinguda per part de tots els artistes participants (Jofre Sebastian, Anees Maani, David Vélez, la parella César Reglero i Isabel Jover i Ana DMatos) que presentaran, una per una, les seves obres. Al migdia, es farà un vermut dinar i, a la tarda, es presentarà la instal·lació d'Albert Macaya, i es realitzaran l'espectacle d'acció dansa de Beatriz Cubero i la intervenció sonora de Sauti Duo. L'endemà, continuaran presents les instal·lacions del dia anterior.

El diumenge també es durà a terme el taller de dansa a càrrec d'Ona Mestre pel qual ja hi han inscrites unes vint persones. Les inscripcions són gratuïtes i continuen obertes. La cloenda del festival es farà diumenge a les 13:30 amb un concert de Bewis de la Rosa, una rapera que canta sobre temes vinculats a la ruralitat i les tradicions. “La gent va sortir molt contenta i sorpresa l'any passat”, apuntava Jordina Ros, “esperem repetir les 120 persones que van venir”.

Comenta aquest article