Informació general

Les obres de rehabilitació de la Cripta de l'Ermita avancen a bon ritme i podrien estar enllestides a finals d'any

Per Berta Ruiz

Imatge de les obres que s'estan realitzant a la cripta de l'Ermita que es preveu que a finals d'any puguin quedar totalment enllestides

Les obres del projecte de rehabilitació de la Cripta de l'ermita de la Mare de Déu del Camí avancen a molt bon ritme, i sobre els terminis establerts. En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, el president de la Coral Verge del Camí –Fernando Sarasa– ha explicat com avancen les obres i en quin estat es troben actualment.

Recordem que el passat 17 de març es va fer l'acte institucional d'inici de les obres, i dies després es van començar els treballs de rehabilitació. Segons va explicar Fernando Sarasa, en les primeres fases es va fer la neteja de totes les parets i el revestiment antic. També s'han fet totes les instal·lacions noves de sanejament, i s'ha adequat tot el nou revestiment de la sala. En aquests moments, s'està treballant en l'estructura de la nova platea, amb la instal·lació d'unes estructures metàl·liques i d'aquí uns dies es treballarà en el nou escenari. Encara falta acabar la part de la pista, tota la qüestió de fusteria i els acabats.

Segons va explicar Fernando Sarasa, l'obra s'està desenvolupant sobre els terminis previstos, i de moment no hi ha hagut cap imprevist que pugui fer retardar l'acabament de les obres. En principi, i si tot va bé, es preveu que cap a finals d'aquest any es pugui tenir pràcticament enllestida.

Una nova sala de concerts

Les obres d'adequació d'aquest espai el convertiran en un auditori o sala de concerts de música de cambra amb unes molt bones condicions acústiques. L'escenari es podrà configurar de diferents maneres i mides en funció de cadascuna de les actuacions que s'hi hagin de fer, i es comptarà amb un aforament d'entre les 150 i 180 persones.

La intervenció en aquest espai preveu també la recuperació de l'accés a la Cripta des de la part oposada a l'escenari, que suposa el punt més alt. Aquesta actuació permet que l'assistent a un concert tingui un punt de vista privilegiat quan arriba a la Cripta, tot i que se situa en un hall d'entrada separat de l'auditori per un mur de vidre amb una porta.

L'actual paviment desapareixerà sota el terra de fusta, però es podrà observar en una cata feta just davant de l'escenari. Els braços del creuer seran utilitzats com a dos espais polivalents per a les necessitats de la Coral (assajos, reunions, arxiu...) o per a ús en les actuacions com a vestidors. Aquests espais no estaran tancats de manera opaca fins a la volta, sinó que en la part superior s'hi col·locarà un tancament de vidre que permetrà la visió de les voltes des del seu punt d'arrencada.

La il·luminació de la sala també respectarà la puresa de l'arquitectura, ja que s'han projectat dues línies de llum que recorreran els laterals del terra conformant una llum indirecta a la sala i que dirigirà l'atenció de l'espectador cap a l'escenari.

Un nou espai per a la Coral

D'altra banda, a nivell associatiu, la Coral Verge del Camí continua amb els seus assajos al Centre Cultural i Ocupacional mentre durin les obres de la Cripta. Ara ja s'ha iniciat el curs per al grup d'adults de la Coral, i properament s'iniciarà el curs per a la coral infantil. Tal i com explicava el seu director, Fernando Sarasa, "enguany li volem donar una empenta molt gran a la coral infantil, perquè quan tinguem la Cripta disposarem d'un lloc molt adient a nivell didàctic, i per això intentarem tenir dos grups: el grup jove i el grup infantil".

Comenta aquest article