Cultura

Teatre

Escena Cambrils es converteix en Escena en Gira i també passarà per Vila-seca i Falset

El cicle de teatre organitzat per Cap de Palaia Produccions portarà artistes de primer nivell com Sergi López, Los Galindos o Enric Cambray

Per Andreu Dalmau

Isaac Albesa, Alfredo Clúa, Jordi Barebrà i Iban Beltra, durant la presentació del cartell d'Escena en Gira
Isaac Albesa, Alfredo Clúa, Jordi Barebrà i Iban Beltra, durant la presentació del cartell d'Escena en Gira | Andreu Dalmau

Torna el teatre a Cambrils, un any més, de la mà de Cap de Palaia Produccions. Enguany, però, el cicle Escena Cambrils es transforma i trenca fronteres per anar més enllà del nostre municipi sota la marca d'Escena en Gira. Tot i que la nostra vila continuarà sent l'epicentre de la programació, també hi haurà espectacles a Falset i Vila-seca.

Aquesta serà la tercera edició del cicle teatral. “Són molts anys per un municipi que no ha tingut mai una oferta gran”, comentava Jordi Barberà, regidor de Cultura, “el nostre objectiu és consolidar-nos i ser referents al territori com ho som, per exemple, en cinema”. Com comentava Iban Beltran, director de la programació, Escena en Gira es tracta d'una “iniciativa privada que cobreix una necessitat pública”, ja que “no pot ser que s'hagi de sortir del territori per veure teatre professional”.

Cap de Palaia continua apostant en aquesta edició per artistes de primer nivell –“tots els espectacles han estat premiats o ho seran”– amb l'objectiu de continuar atraient el públic. En les darreres edicions es va assolir una mitjana de 150 espectadors per funció, però es vol omplir el Teatre del Casal totes les vegades que sigui possible. “Oferim espectacles de petit format, però de molta qualitat”, aquesta és el tret identitari d'Escena en Gira segons Beltran.

Amb l'objectiu d'aconseguir el ple, s'oferiran descomptes del 50% a les entrades, que costaran 12 euros, per a la gent jove (menys de 35 anys) i els jubilats (més de 65 anys). També hi haurà disponibles abonaments per a tres obres a 30 euros i abonaments per a cinc obres a 45 euros. “Volem facilitar que la gent assisteixi al teatre i hem intentat aproximar-nos a nous públics”, comentava el gestor d'Escena en Gira, Isaac Albesa.

Cares conegudes al cartell

La programació s'obrirà el 13 d'octubre amb l'espectacle “MDR” –les sigles de Morir De Riure–, un show hilarant, ple d'animalades i comèdia de risc. Com a novetat d'enguany, aquest espectacle inaugural es representarà a la Torre del Llimó el 13 d'octubre.

Escena en Gira comptarà amb artistes de renom al cartell com Sergi López, que interpretarà “Non Solum” el dissabte 4 de novembre al Teatre del Casal i, diumenge 5 de novembre, al Teatre l'Artesana de Falset. Un monòleg icònic de l'artista on centenars de personatges apareixeran a escena amb l'objectiu d'agradar al públic de la mà i fer-lo riure jugant amb les situacions.

Un actor que tornarà al cicle després de dos anys serà Enric Cambray. El barceloní va interpretar “Les dones sàvies” el novembre de 2021 i, en aquesta ocasió, portarà “Hamlet. 01”, una visió personal i original del clàssic shakespearià. Diumenge 19 de novembre, al Teatre El Centru de Vila-seca, serà el torn de Glòria Ribera amb “Parné”, una versió contemporània d'un espectacle de cuplets en homenatge a les cupletistes que van voler difondre un art desacomplexat, valent i políticament compromès.

Clara Moraleda presentarà, el divendres 24 de novembre, una comèdia dramàtica titulada “Adéu, Jane” que aborda el procés d'extirpació d'un pit. Basada en una història real, aquest obra va ser guardonada amb el Premi de Teatre BBVA.

Els encarregats de tancar el cicle seran Els Pirates Teatre, que presentaran, el 2 de desembre, l'obra “Els secundaris”, un comèdia nostàlgica i musical en homenatge als actors no es recorden.

Comenta aquest article