Informació general

El servei Cambrils Emprèn rep 100 consultes des de la seva posada en marxa el passat mes de març

Per Redacció

El passat mes de març es va posar en marxa el servei d'assessorament a empreses engegat per l'Àrea de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Cambrils en el marc del Cambrils Emprèn. Des d'aleshores el servei ha atès més de 100 consultes. En dades, això significa 15 i 20 visites mensuals, concertades en 2 dies a la setmana els dilluns a la tarda i el dimecres al matí.
 
El servei d'assessorament de Cambrils Emprèn de l'Ajuntament de Cambrils va néixer amb la intenció d'atendre de manera personalitzada a tots els ciutadans que requerien d'informació sobre la gestió d'un projecte d'autoocupació, facilitant no només assessorament, sinó també les eines per a establir els fonaments que facin perdurar l'empresa. així, i donat l'èxit d'aquest àmbit de cambrils Emprèn, a partir del mes de gener, s'engegaran altres projectes amb l'objectiu d'arribar al teixit productiu ja establert a Cambrils i que va més enllà de l'àmbit de l'autoocupació.

Destacar que el 90% dels usuaris del servei són de Cambrils, i d'aquests el 57% són dones i el 43% homes amb una mitjana d'edat molt semblant per ambdós sexes: 39 anys les dones i 40 els homes.

Pel que fa a les consultes el  80% de les consultes les efectuen persones de nacionalitat espanyola, un 12% persones estrangeres comunitàries, i el 8% restant extracomunitàries. El 55% dels emprenedors té estudis secundaris, un 26% estudis universitaris i el 18% restant primaris. El 85% dels emprenedors que consulten el servei tenen experiència prèvia en el sector en el qual desitja crear la seva empresa, i aquesta experiència és d'uns 10 anys de mitjana en el sector en el que es vol emprendre.

Per sectors, el 26% són per a la creació d'empreses relacionades amb els serveis a les persones, salut i assistència social, creativa, turisme i lleure (inclou els bars i restaurants), un 11% per a empreses del sector de la construcció i habitatge, també un 11% per a empreses que donen serveis a altres empreses i un 5% i 3% respectivament per a empreses industrials o manufactureres i empreses de transport i logística.

Comenta aquest article