Medi Ambient
L’espigolada simultània a tot Catalunya destina una part dels productes a Creu Roja Cambrils
Fins a 148 voluntaris participen en aquesta acció impulsada per la Fundació Espigoladors
Aquest passat diumenge, la Fundació Espigoladors va recollir, en una espigolada a tot Catalunya, 8.730 quilos de fruita i verdura que s’han destinat a entitats socials del territori que treballen per donar accés a una alimentació saludable i sostenible a col·lectius en situació de vulnerabilitat. Aquestes associacions són: Creu Roja Cambrils, Taller Baix Camp, Casa Misericòrdia de Reus, Banc dels Aliments de Tarragona, Càritas Torreforta, Banc d’Aliments de Girona, Banc d’Aliments de Lleida, DISA Sant Andreu, Fundació Pare Manel, Taula Amiga, Monestir Sant Pere de les Puel·les, la Botiga del Prat del Llobregat i la Fundació Ferrer Sustainability, entre altres.
L’acció, emmarcada en la 3a edició de la Marató #joespigoloperlaprofitamentalimentari, està impulsada per la Fundació Espigoladors amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. Les espigolades es van efectuar simultàniament a diverses localitzacions per tal d’impulsar i visibilitzar aquesta activitat. Aquesta edició es van realitzar al Parc Agrari del Baix Llobregat, al Vallès, a l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, a les Terres de Lleida i al Camp de Tarragona. Hi van participar un total de 148 voluntaris.
Es van recollir tomàquets, cogombres i carbasses que havien quedat sense sortida comercial per diversos motius. També es va calcular l’impacte ambiental de l’acció, per poder conscienciar sobre les conseqüències de les pèrdues i el malbaratament alimentari sobre el medi ambient i fer palesos tots els recursos que es destinen a la producció d’aquests aliments. S’estima que amb la recuperació d’aquests quilos de fruites i verdures s’han estalviat 5.604.660 litres d’aigua i s’ha evitat l’emissió a l’atmosfera de 4.232 kg de CO2.