Informació general

Obres

Recta final a la connexió de les avingudes de Vidal i Barraquer i de la Llosa a la zona de l'antiga estació de tren

Els treballs d'adequació de l'entorn de l'antiga estació de tren estan a punt de finalitzar

Per Redacció

Aspecte de la rotonda, actualment en obres
Aspecte de la rotonda, actualment en obres | Lluís Domingo

Les obres d'adequació de l'entorn de l'antiga estació de tren estan a punt d'acabar. El nou tram de la rambla que connecta les avingudes de Vidal i Barraquer i de la Llosa ja és una realitat i els darrers treballs s'estan executant a un bon ritme. Ara estan concentrats en l'obertura del pas de vianants al centre de la rotonda de la cruïlla que uneix als passejos que, a hores d'ara, es troba pendent de la seva pavimentació.

Les obres d’adequació de l’entorn de l’estació han consistit en la construcció d’un nou tram de rambla que dona continuïtat a les dues avingudes, adaptant la diferència d’amplades, i repetint la configuració de passeig de vianants central, carril bici i dues calçades laterals, amb passos adaptats i enllumenat. Els primers treballs es van iniciar a principis del mes de maig i s'espera que un cop estigui enllestit el pas per la rotonda, a la intersecció de l'avinguda de la Llosa amb el passeig d'Horta de Santa Maria per tal que ja s'obri el pas als vehicles per aquest nou vial que uneix l'Eixample amb Horta de Santa Maria per la zona de l'antiga estació de tren.

Aspecte de la rotonda que es troba entre les avingudes d'Horta de Santa Maria i de la Llosa. on s'ha obert un pas central per a vianants (Foto: Lluís Domingo)

Visita de les autoritats a les obres

A principis de setmana, l'alcalde Alfredo Clúa, i el regidor d’Obra Pública, Enric Daza, van visitar les obres acompanyats pels directors del projecte, Vanessa Triquell i Pere Amorós, i el responsable de l’empresa adjudicatària, Xavi Blanco, per conèixer de primera mà els treballs realitzats.

L'alcalde destacava la nova vista que s’obre cap al mar amb l’enderroc de l’antiga estació i va explicar que aquesta obra representa la reconnexió de la vila amb la platja després de més de 150 anys dividits per la línia ferroviària. En aquest sentit, Enric Daza, va celebrar l’eliminació d’aquesta barrera arquitectònica històrica i va afirmar que la creació d’aquest nou espai, que molt aviat podrà gaudir la ciutadania, significarà una transformació de la mobilitat, que en el futur prendrà una nova vida amb el tren tramvia i la via verda.

Visita de les autoritats a les obres, aquesta setmana (Foto: cedida)

 

Comenta aquest article