Esports

Pitch & Putt

Club Pitch & Putt Cambrils: els grans oblidats de l'esport cambrilenc

El club, amb vint anys d'història, ha guanyat campionats internacionals i ha contribuït al creixement d'un esport que cada cop practiquen més persones a Catalunya

Per Andreu Dalmau

El Camping Creixell Cambrils celebrant la seva victòria a la Copa Catalunya de 2a categoria
El Camping Creixell Cambrils celebrant la seva victòria a la Copa Catalunya de 2a categoria | Cedida

A Cambrils hi ha multitud de clubs i entitats esportives, però poques poden presumir de tenir un campionat mundial a les seves vitrines. És el cas del Club Pitch & Putt Cambrils, que compta amb vint anys de trajectòria i un palmarès envejable, amb campionats internacionals i nacionals de tota mena.

Tot va començar a finals del 2003, al camp de golf de Mas Gallau. Uns anys després, el 2006, quan aquest camp es va veure obligat a tancar les portes, aquell grup d'amics que fins aleshores no havien estat constituïts com a entitat va fer un pas endavant i va formar el Club Cambrils Pitch & Putt, coincidint en el moment en el qual l'Associació Catalana de Pitch & Putt passava a ser una federació.

Aleshores no hi havia més de 2.000 llicències al país, però això no va ser impediment perquè Catalunya –que en aquest esport pot competir com a federació independent– es proclamés campiona en les dues primeres edicions del campionat del món: la del 2004, celebrada a Itàlia, i la del 2006, celebrada a Teià.

En aquest darrer campionat, formà part de la selecció catalana que va aixecar el títol David Solé. Solé ha estat soci i capità del Club de Pitch & Putt Cambrils pràcticament des dels seus inicis i, sota el seu escut, ha guanyat diversos trofeus. Entre ells, un subcampionat de Catalunya per cops (2005), el campionat del món amb la selecció catalana (2006) i un subcampionat d'Europa (2007).

David Solé va ser campió del món amb Catalunya l'any 2006 (Foto: Federació Catalana Pitch & Putt)

 

Un esport en creixement

Actualment, el pitch & putt continua sent un esport amb gran creixement a Catalunya –hi ha més de 12.000 llicències i més de 40 camps per aquesta pràctica esportiva– i Cambrils hi contribueix enormement. Tanmateix, el president del Club Pitch & Putt Cambrils, Florenci Magrinyà, lamenta que mai se'ls hi hagi donat el reconeixement que mereixen. “Hem portat el nom de Cambrils arreu del món i hem aconseguit grans resultats esportius”, apunta, “som els grans oblidats de l'esport cambrilenc”.

El primer equip del Club Pitch & Putt Cambrils –anomenat Camping Creixell Cambrils– milita en l'actualitat a la segona categoria nacional d'aquest esport, però ha estat durant moltes temporades a primera divisió. Recentment, també ha aixecat la Copa Catalunya de 2a categoria vencent a la final al Can Rafel.

La resta d'equips del club són el Vilagolf, que juga a la 4a divisió, i el New Oleastrum que competirà per primera vegada la temporada que ve, també a la 4a categoria. Cada un d'aquests equips estan conformats per entre 12 i 20 jugadors, dels quals 8 disputen les proves individuals i per parelles de cada jornada.

L'Interclubs –la lliga– de la pròxima temporada comença el mes de febrer i els tres equips del club cambrilencs aspiren a competir per l'ascens i exportar el nom del municipi pels camps de pitch & putt d'arreu de Catalunya.

Comenta aquest article