Societat

Solidaritat

Els vogadors Vent d'Estrop ensenyen a remar a víctimes del càncer de mama

El club cambrilenc s'ha unit amb Arquers d'Alforja per donar suport a dones operades d'aquesta malaltia i va realitzar la primera activitat el passat 12 d'octubre

Per Andreu Dalmau

Aquest programa està obert a dones operades de càncer de mama de totes les edats i nivells d'aptitud física
Aquest programa està obert a dones operades de càncer de mama de totes les edats i nivells d'aptitud física | Cedida

Els vogadors Vent d'Estrop s'han unit amb el club d'Arquers d'Alforja per donar suport a les dones operades de càncer de mama. El club cambrilenc va organitzar una activitat juntament amb la col·laboració de l'associació Em Dones Força de Riudoms, la Lliga Contra el Càncer i l'associació Activa't Limfedema Zero; en la qual diverses dones que han patit aquesta malaltia aprenen les dues disciplines esportives: el rem i el tir amb arc.

L'activitat, que es va dur a terme el passat 12 d'octubre, s'emmarcava en la celebració del dia contra el càncer de mama (19 d'octubre) té l'objectiu d'enfortir físicament les dones que han patit aquesta malaltia, així com prevenir i millorar els símptomes del limfedema.

El rem ha demostrat ser altament efectiu en la millora de la resistència física i el benestar emocional (Foto: Cedida)

 

Més d'una desena de persones van participar d'aquesta activitat, entre elles el doctor Santos López, cirurgià especialitzat en càncer de mama. “El suport emocional i la rehabilitació física són fonamentals per al procés de recupera de les dones que han estat operades de càncer de mama”, afirma el metge, “aquesta activitat proporciona a les supervivents una oportunitat excepcional per millorar la seva qualitat de vida i prevenir el limfedema, alhora que fan grup en un entorn ideal”.

Aquest programa innovador es durà a terme entre Cambrils i Riudoms i està obert a dones operades de càncer de mama de totes les edats i nivells d'aptitud física. El rem, una activitat que combina exercici cardiovascular amb treball de força, ha demostrat ser altament efectiu en la millora de la resistència física i el benestar emocional. Amb el tir amb arc es busca potenciar la concentració i la coordinació de les pacients.

Més d'una desena de persones van participar de l'activitat (Foto: Cedida)

 

Comenta aquest article