Esports

Futbol

Òscar Morell, el cambrilenc que s'ha colat per sorpresa a la Copa del Rei

El central milita a les files de la UE Rubí, equip de Lliga Elit que s'enfrontarà l'1 de novembre a l'Athletic Club de Bilbao

Per Andreu Dalmau

Òscar Morell amb la samarreta de la UE Rubí
Òscar Morell amb la samarreta de la UE Rubí | Cedida

Cambrils tindrà un representant sorpresa a la primera ronda de la Copa del Rei. Es tracta de l'Òscar Morell, jugador de la Unió Esportiva Rubí que es va classificar contra tot pronòstic per a la primera ronda de la competició nacional. El cambrilenc tindrà, a més, la sort d'enfrontar-se a un equip històric de la Copa: l'Athletic Club de Bilbao.

La Unió Esportiva Rubí, que milita actualment a la Lliga Elit, la màxima categoria del futbol regional català, va eliminar al club mallorquí UD Rotlet Molinar en la darrera fase prèvia de la copa després de la tanda de penals. “Està sent un inici de temporada complicat perquè el fet de jugar la Copa, contra jugadors professionals, ens està descentrant una mica de cara a la lliga”, comenta Morell a revistacambrils.cat.

El Rubí va estar a punt de pujar a Tercera RFEF la temporada passada, no ho va aconseguir, però va obtenir el passi per disputar la competició eliminatòria més important del país. És el primer any de l'Òscar Morell a l'equip barceloní després que hi arribés a mitjan de la temporada passada. El central cambrilenc va començar a jugar a la Salle Cambrils, es va formar al futbol base del Cambrils Unió –va arribar a jugar al primer equip–, va passar pel CF Reddis i, després d'un breu pas per Salou i el Valldoreix, ha acabat recalant la UE Rubí.

“Teníem ganes que ens toqués Betis, Sevilla o Real Sociedad”, explica Morell, “però l'Athletic Club és un grandíssim equip, un equip històric”. De fet, l'equip de Bilbao és el segon que més vegades a guanyat la Copa del Rei, amb 23 títols a les seves vitrines. Els bascs, actualment entrenats per l'extècnic del Barça Ernesto Valverde, visitaran el Camp Municipal de Camp Rosés l'1 de novembre amb el cartell de màxims favorits... Però també amb tota la pressió.

“Ens ho prenem com un gran premi, tot i que serà un partit complicat”, admet el futbolista cambrilenc, “és un equip professional, juguen sis categories per sobre i estan acostumats a un altre ritme”. Tot i això, Morell confia que l'afició donarà ales a l'equip: “s'ampliarà la capacitat de l'estadi fins als 4.000 seients, esperem que s'ompli”.

L'UE Rubí celebrant la classificació per la Copa del Rei (Foto: Cedida)

 

L’Apunt

Un altre cambrilenc a la Copa
Un altre habitual del nostre municipi a la Copa del Rei és Joan Oriol, ja que ha defensat la samarreta d'equips com el Villarreal, Osasuna o el Mallorca. El lateral cambrilenc encadena la seva quarta temporada consecutiva al Nàstic de Tarragona, equip que s'enfrontarà, en aquesta edició de la Copa, a l'Orihuela de Segona RFEF.

Comenta aquest article