Informació general

Política

Oliver Klein: «Els primers cent dies de mandat s'han perdut per la inoperància d'aquest govern»

En un repàs a l'actualitat municipal, el cap de l'oposició va criticar la pujada d'impostos i el tracte a l'oposició

Per Andreu Dalmau

Un aspecte molt criticat, de nou, per Klein ha estat el tracte a l'oposició
Un aspecte molt criticat, de nou, per Klein ha estat el tracte a l'oposició | Andreu Dalmau

El principal partit de l'oposició, el Nou Moviment Ciutadà, va comparèixer ahir per valorar l'actuació del govern en els seus primers cent dies de mandat. Oliver Klein pensa que aquests dies “s'han perdut” a causa de “la inoperància del govern” i que, d'aquesta manera, es compleix amb “l'expectativa” que tenien.

“Ens agradaria que Cambrils anés bé”, afirmava Klein, “però aquest govern no ho sap fer”. Durant els primers dies de mandat hi ha hagut “pocs i petits anuncis” pel gust de l'NMC que també afirma que l'equip encapçalat per Alfredo Clúa “va a remolc” de les polítiques de l'anterior mandat.

Un aspecte molt criticat, de nou, per Klein ha estat el tracte a l'oposició i el funcionament intern de l'Ajuntament. “Només hi ha hagut un ple ordinari, és a dir, amb la possibilitat de fer precs i preguntes”, recordava el cap de l'oposició, “es vol eludir fer política de veritat i això és una vergonya”. Aquest mes d'octubre, tampoc es convocarà cap ple ordinari.

El líder de l'NMC també ha apuntat cap a la convocatòria precipitada d'alguns plens, com el de les ordenances, on els membres de l'oposició van tenir “molt poc temps per preparar-se”. L'exalcalde va tornar a recordar que estan estudiant la possibilitat de “recórrer a instàncies superiors” per denunciar el tracte que està rebent l'oposició.

A més, Klein denuncia que en moltes àrees pràcticament no s'han convocat comissions informatives més enllà de la de presentació. Un fet que repercuteix directament en els ingressos econòmics dels regidors de l'oposició que, recordem, es regeixen per un règim d'assistències. “Aquesta mateixa setmana hi havia molts temes d'actualitat a comentar –la Fira del Vi, malestar al sector de la restauració, balanç turístic...– i no s'ha convocat cap comissió”, lamentava el cap de l'oposició. Segons Klein, aquest funcionament intern també està provocant l'endarreriment de la maquinària del Consell Comarcal del Baix Camp.

«Alguns municipis s'han posat d'acord per apujar els impostos»

Oliver Klein també va repassar l'actualitat municipal, amb la pujada d'impostos com a tema principal. L'exalcalde creu que “tot el que sigui una pujada de l'IBI superior al 10% és desmesurat” i que “alguns municipis s'han posat d'acord per fer una pujada d'impostos en el primer any de mandat”. L'augment d'aquest impost preocupa especialment a Klein, ja que creu que tindrà un “gran impacte” en els habitatges unifamiliars i que això despertarà la indignació de la població. L'NMC presentarà al·legacions a les ordenances presentades, però no tenen molta esperança que siguin escoltades pel govern.

Encara en matèria econòmica, Oliver Klein va avisar que la situació actual dels pressupostos municipals és “una incògnita” perquè el govern “es mou en el secretisme” i va mostrar la seva preocupació perquè es pugui endarrerir la seva aprovació.

Respecte a la remodelació del Mercat Municipal, Klein va recordar que el projecte ja estava “aparaulat” per l'antic govern i va avisar que “aquesta reforma no serà exitosa si no es millora tot el barri de la Pallissa i si no es dona una utilitat a l'antic Celler de la Cooperativa”. Un altre projecte que va posar en dubte el cap de l'oposició va ser el del Teatre Auditori: “ens sobta que es digui que es vol acabar amb diners públics”.

Comenta aquest article