Informació general

Seguretat

La Policia Local celebra la Diada de Sant Miquel i les bones dades en criminalitat

Enrique Arce i Raquel López destaquen el lideratge en matèria de seguretat de Cambrils al territori i el paper de la dona dins del cos policial

Per Andreu Dalmau

La Policia Local es va quadrar davant les autoritats a la plaça de l'Ajuntament
La Policia Local es va quadrar davant les autoritats a la plaça de l'Ajuntament | Andreu Dalmau

La Policia Local de Cambrils va celebrar ahir la Diada de Sant Miquel, patró de la policia, en un acte institucional a la Sala d'Actes del Casal de la Gent Gran. Abans, el cos es va quadrar davant les autoritats a la plaça de l'Ajuntament i va desfilar fins al lloc de l'acte que, tradicionalment, s'havia fet a la sala de plens.

Enrique Arce, regidor de Seguretat Ciutadana, va ser el primer en prendre la paraula. En la seva primera Diada de la Policia, el regidor va lloar la tasca del cos: “els seus esforços són necessaris perquè visquem en un entorn tranquil”.

Arce també va aprofitar per treure pit de les dades que s'han conegut recentment i que posicionen Cambrils com el municipi de més de 20.000 habitants de la província de Tarragona amb menor augment de criminalitat entre el primer trimestre de 2022 i el de 2023. Concretament, a Cambrils hi ha hagut les mateixes infraccions penals en aquests dos períodes: 331. A tota la demarcació hi ha hagut un augment del 16,5%.

Enrique Arce va lloar la tasca del cos (Foto: Andreu Dalmau)

El regidor de Seguretat Ciutadana també celebrava la implementació de la nova ordenança de convivència que “ha de fer de Cambrils un lloc més cívic” i va reclamar un pla amb el departament de recursos humans per augmentar el nombre d'agents joves per cobrir les baixes per jubilació i tancar la negociació del conveni. Per últim, Arce va dirigir-se a la resta de cossos de seguretat presents a l'acte per demanar que es treballi conjuntament contra les “màfies de venta il·legal de productes falsificats que estan colpejant el comerç local”.

López: «Les dones hem d'assumir amb naturalitat els càrrecs»

Després va prendre el torn de paraula Raquel López, inspectora en cap de la Policia Local, que va tornar a destacar els baixos índex de criminalitat dels que gaudeix el municipi. López també va recordar que és la primera dona que, en 67 anys d'història de la Policia Local de Cambrils, assumeix el lideratge del cos. “Les dones hem d'assumir amb naturalitat els càrrecs, sentir-nos orgulloses i amb capacitat per influir en el futur”, apuntava, “és fonamental que les dones vulgueu liderar”.

La inspectora en cap va tenir mostres d'agraïment cap a les famílies dels agents i també cap als policies jubilats.

Raquel López és la primera inspectora en cap de la Policia Local de Cambrils (Foto: Andreu Dalmau)

Clúa: «La societat sovint us fa quedar com els dolents de la pel·lícula i no és així»

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, va tancar les intervencions institucionals. En el seu discurs va elogiar la tasca de tots aquells que “us poseu l'uniforme cada dia sense saber si podreu tornar a casa en perfectes condicions físiques i psicològiques”. El batlle va apuntar que la societat “sovint fa quedar la policia com els dolents de la pel·lícula”, però que el seu paper és fonamental per fer de les ciutats un lloc millor.

Alfredo Clúa durant el seu discurs (Foto: Andreu Dalmau)

 

Entrega de distincions

Després dels discursos, es va projectar un vídeo institucional que destacava especialment el paper de les dones dins de la Policia Local. Acte seguit, es va procedir a entregar els reconeixents a tots els agents que, durant el darrer any, han tingut alguna actuació destacada. Els diferents membres del cos policial van pujar a l'escenari per rebre els diplomes de mans d'Enrique Arce, Alfredo Clúa, Raquel López, Gemma Balanyà –regidora d'Organització– i Àngel Xifré –delegat del Govern a Tarragona.

En total, s’han lliurat set medalles en la categoria d’or amb motiu de 30 anys de servei continuat i tres medalles de bronze pels 15 anys de servei. També s’ha reconegut la tasca d’una trentena de membres de la Policia Local, treballadores municipals i altres cossos policials que durant el darrer any han realitzat actuacions meritòries pel risc que comporten o la importància dels resultats obtinguts.  

Entre els més ovacionats de tots els agents va destacar Joan Carles Adell, que va ser reconegut pels seus nombrosos èxits a les proves de natació dels European Police & Fires Games. El caporal, que competia en categoria +55, ha obtingut 5 medalles d'or i dues de plata en diverses proves d'aigües obertes.

Joan Carles Adell recollint la seva felicitació (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article