Informació general

Ple

L'empresa de jardineria recollirà gratuïtament les olives dels arbres ubicats en espais públics

Així ho va explicar la regidora de Benestar Social, Teresa Recasens, després que VOX presentés una moció perquè l'Ajuntament s'encarregués de recollir aquests fruits

Per Andreu Dalmau

Oliver situat al costat de l'edifici consistorial cambrilenc
Oliver situat al costat de l'edifici consistorial cambrilenc | Lluís Rovira i Barenys

El grup municipal de VOX va presentar, en el ple del passat divendres 3 de novembre, una moció per collir les olives dels arbres ubicats en espais públics. Isabel Segarra, portaveu del partit, va exposar una iniciativa que serviria per explicar el procés de recol·lecció a alumnes de primària i secundària a la vegada que permetria extreure'n oli i evitar que els fruits embrutin el carrer en caure.

La proposta va ser rebutjada pel govern perquè, tal com va explicar la regidora de Benestar Social, Teresa Recasens, el consistori ja ha solucionat el problema de la recol·lecció d'aquestes olives. “L'empresa que duu a terme el servei de jardineria s'ha ofert de manera altruista a recol·lectar aquestes olives”, exposava Recasens, “es portaran al molí de la Cooperativa que, també de manera gratuïta, les premsarà i elaborarà oli”. De fet, les tasques de recol·lecció ja s'han iniciat i la regidora apunta que ha estat fruit de la “casualitat” que VOX hagi presentat aquesta moció justament ara.

L'empresa de jardineria que s'encarregarà de la tasca calcula que es poden extreure uns 2.500 litres d'oli d'aquestes olives, tot i que des de l'Ajuntament creuen que seran menys. Durant aquesta campanya es comprovarà l'abast de la iniciativa i es plantejaran possibles destins socials per aquest oli que, de moment, aquest any, s'entregarà a Creu Roja i Càrites Cambrils. “Estem intentant que l'oli s'envasi en ampolles més petites en comptes d'en garrafes perquè pugui arribar a més gent”, explicava la regidora a revistacambrils.cat.

Respecte a el vessant educatiu de la proposta de VOX, Recasens va recordar que ja es fan tallers on s'expliquen les diverses fases del procés de recol·lecció. “Sense anar més lluny, aquesta mateixa setmana, en el marc de les Jornades Gastronòmiques de l'oli nou, s'han dut a terme diverses activitats com una ruta per les oliveres o un taller sobre aprofitament de l'olivera”, apuntava la regidora de Benestar Social.

Abans que Recasens donés aquestes explicacions, NMC i PP ja havien anunciat el seu suport a la moció de VOX que, finalment, va ser rebutjada amb els vots en contra de l'equip de govern.

Comenta aquest article