Informació general

Successos

Trenquen d'una pilotada una de les portes de vidre del Celler de Cambrils

L'edifici està en procés de manteniment i el govern està estudiant quina funció se li vol donar per incloure-ho al PAM

Per Andreu Dalmau

Imatge de la porta de vidre del Celler trencada
Imatge de la porta de vidre del Celler trencada | Andreu Dalmau

Fa uns dies una de les portes de vidre del Celler de Cambrils va aparèixer trencada. Segons ha pogut saber revistacambrils.cat, la porta es va fer malbé per una pilotada, ja que és habitual que alguns nens juguin a futbol a la plaça. El plafó que estava darrere del vidre també va ser malmès i, des del Museu d'Història de Cambrils —qui s'encarrega de la gestió d'aquest equipament—, apunten que els desperfectes es repararan en els pròxims dies.

Aquest és l'últim episodi protagonitzat per l'edifici del Celler. El cert és que, des que aquest equipament va ser adquirit fa tres anys per l'Ajuntament per més de 670.000 euros, no s'ha acabat de definir quina serà la seva funció. L'edifici ha d'incloure's dins d'una remodelació integral del barri de la Pallissa, juntament amb la remodelació del Mercat Municipal i dels carrers i places del voltant.

El nou govern està acabant d'estudiar totes les possibilitats per incloure detalladament la funció i els usos d'aquest edifici i la zona del voltant dins del Pla d'Acció Municipal (PAM). El Celler podria acabar sent un espai museístic o una pota més de l'espai gastronòmic que pretén esdevenir el Mercat Municipal. De moment, s'estan executant unes obres de manteniment de l'edifici gràcies a la subvenció de 22.000 euros que va concedir la Generalitat al març d'aquest any.

Des dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament es va elaborar un projecte que va permetre resoldre les patologies més urgents que presentava l’edifici a la zona de l'antiga botiga agrícola i a la planta superior. Aquesta primera fase de les obres ja s'ha dut a terme i, ara, s'haurà d'executar la segona fase que s'acaba de licitar i que permetrà el manteniment a la façana frontal.

Comenta aquest article