Cultura

Música

Mireia Feliu homenatja la seva tieta Núria a la Cripta

Juntament amb una banda liderada per David Mengual va presentar un àlbum que recorda les cançons de la ‘cantactriu’ en versió jazz

Per Andreu Dalmau

Feliu va estar acompanyada per Oriol Roca, Joan Mas, Marc Cuevas i David Mengual
Feliu va estar acompanyada per Oriol Roca, Joan Mas, Marc Cuevas i David Mengual | Andreu Dalmau

La Cripta de l’Ermita va acollir, ahir al vespre, un nou concert en el marc del Festival Accents. Mireia Feliu presentava el seu treball Mireia canta Feliu, un homenatge a la seva tieta, la reconeguda Núria Feliu, cantant les seves cançons més conegudes en versió jazz: “li deien la tieta de Catalunya, però a mi m’agrada reivindicar que és la meva tieta”.

Feliu va estar acompanyada dalt de l’escenari per Oriol Roca (bateria), Joan Mas (saxo), Marc Cuevas (contrabaix) i David Mengual (piano). Els arranjaments, compostos per Mengual, aporten a les cançons de Feliu una nova perspectiva, més harmònica i ampla.

Amb aquesta formació, el saxo de Mas actua com una segona veu, acompanyant a la Mireia en moltes melodies i agafant el testimoni en alguns solos dolços, mentre que contrabaix i bateria agafaven les regnes d’un jazz, a estones amb tocs swing. Tot liderat musicalment des del càlid piano de Mengual.

Els arranjaments, compostos per Mengual, aporten a les cançons de Feliu una nova perspectiva, més harmònica i ampla (Fotos: Andreu Dalmau)

 

“Vam voler incloure en el disc les cançons més conegudes, però també les meves preferides”, explicava Feliu. D’aquesta manera, es van escoltar clàssics com Marieta de l’ull viu o Anirem tots cap al cel i d’altres com Flor de París, El meu home o Gigoló. El programa va ser breu i el concert va acabar en tan sols una hora. El públic, que va acompanyar algunes de les lletres més conegudes, va demanar un bis. “No en tenim cap, però en podem repetir alguna”, es va disculpar Feliu. Així doncs, el concert es va tancar com havia començat, amb el pati de butaques cantant “baixant de la font del gat...” tot recordant una de les artistes catalanes més importants del segle passat.

El pròxim concert a la Cripta de l’Ermita és el diumenge 12 de novembre a càrrec de Nacho Melús. Les entrades costen 12 euros i es poden adquirir a codetickets.com.

Comenta aquest article