Cultura

Música

El Grup Clipper's renuncia a l'organització del Festival Internacional de Música de Cambrils

L'empresa emet un comunicat on demana a l'Ajuntament que «reconsideri» les condicions del contracte per poder-se presentar a la nova licitació

Per Redacció

Actuació dels Stay Homas a la darrera edició del Festival Internacional de Música de Cambrils
Actuació dels Stay Homas a la darrera edició del Festival Internacional de Música de Cambrils | Kërzops

El Grup Clipper's ha anunciat aquest matí, en un comunicat, que ha pres la decisió de no organitzar el Festival Internacional de Música (FIMC) de l'any 2024. La pilota està ara a la teulada de l'Ajuntament de Cambrils, que haurà de decidir si fer un nou concurs per trobar l'empresa que es faci càrrec de l'organització del festival els propers anys o bé trobar una altra fórmula.

L'empresa explica que "després d'una minuciosa avaluació" ha decidit no exercir el dret de període de pròrroga que es contemplava al plec de la licitació per gestionar el certamen de l'any vinent. Clipper's s'encarregava de l'organització des del 2022, però després de dues edicions, considera que hi ha unes condicions que no són favorables per poder mantenir la qualitat del FIMC.

"El festival ha tingut una gran acceptació durant aquests dos anys, però creiem que les condicions han de ser reconsiderades, especialment de cara al 50è aniversari de l'esdeveniment que se celebrarà el 2025. Si aquestes condicions són òptimes i ens tornem a presentar i guanyem el concurs; afrontarem aquesta responsabilitat amb la mateixa il·lusió i compromís que les dues edicions passades", diu el president del Grup Clipper's, Juli Guiu.

L'empresa, que ha mantingut dues reunions amb el consistori, creu que l'Ajuntament ara "té l'oportunitat de redactar una nova licitació amb unes condicions actualitzades que garanteixin la viabilitat del projecte". Si finalment s'actualitzen aquestes condicions, Grup Clipper's valorarà l'opció de tornar-se a presentar. De fet, acaba el comunicat deixant la porta oberta a una nova col·laboració en el futur.

Clipper's va agafar el relleu de Oceans of Fire

L'any 2022, el Grup Clipper's es va subrogar al concurs que l'empresa Oceans of Fire va guanyar el 2021, atorgant-li els drets de gestió del FIMC durant els anys 2021, 2022 i 2023. La divisió del Grup responsable de l'organització de festivals a Catalunya, Clipper's Live, es va encarregar de dur a terme les edicions de 2022 i 2023, amb la possibilitat d'estendre la seva participació per un any addicional.

No obstant, tot i l'èxit organitzatiu, l'empresa considera que les "elevades exigències de les condicions establertes" al contracte amb Oceans of Fire, dificulten l'execució del festival. Cal recordar que, amb aquesta licitació, el consistori es va comprometre a una aportació anual de 150.000 euros.


 

 

 

 

 

L’Apunt

L'Ajuntament treballa per "trobar la millor resposta"
El tema del Festival de Música va sortir en el torn de precs i preguntes del ple extraordinari celebrat el passat divendres. La regidora de Turisme, Camí Mendoza, va explicar que l'empresa els havia transmès que no li "interessava continuar" i ara estan buscant una solució. "Entenem que és un projecte que interessa a Cambrils i estem mirant com acatem el tema per tenir una solució el més aviat possible. és la tercera vegada que ens trobem amb aquest problema i les dos anteriors les vam treballar al màxim per trobar la millor resposta", va explicar la regidora, que també va afegir que "quan tinguem una opció encarrilada, ho farem públic".

Aquestes dues ocasions en què el Festival de Música va estar en perill va ser al 2017 i al 2021. El primer problema va sorgir fa sis anys quan el gerent de l'empresa Publiolimpia, la primera empresa en fer-se càrrec de la gestió externa, va ser detingut per una estafa piramidal. Aleshores, va ser Concert Studio la que va assumir la gestió i l'única empresa que es va presentar al concurs públic l'any 2018. El contracte tenia una vigència de tres anys però només es van poder fer les edicions de 2018 i 2019, la de 2020 es va suspendre per la pandèmia.

La següent licitació la va guanyar Oceans of Fire, que va renunciar a la gestió un any després i va ser llavors quan Clipper's va passar a gestionar el certamen musical.

Comenta aquest article