Informació general

Esclat de Festa Major

Per Redacció

Actuació dels gegants al pati de l'Ermita, el passat dissabte al matí

Aquest cap de setmana s'han celebrat els actes més tradicionals de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. La jornada festiva de dissabte va iniciar-se amb el seguici popular des de la plaça del Setge fins al pati de l'Ermita. En la comitiva hi van ser presents membres del consistori cambrilenc, juntament amb els hereus i pubilles i tots els elements festius de Cambrils, com els gegants Pere i Camí; els gegants del Setge l'Ermengol i la Magdalena, el Marquès de Los Vélez, el Cabo Quiñones, els nanos, la Farnaca, el grup de timbalers Cop de Cap, el Ball de Bastons de Cambrils, el Ball de Diables "Els Cagarrieres"i l'Associació Amics de la Sardana. El recorregut va discórrer entre la plaça del Setge i el pati de l'Ermita i en tot moment va estar acompanyat de l'animació musical de la Cobla Ciutat de Cornellà.
 
Com a anècdota cal senyalar que davant mateix de l'Ermita es va encendre el sac on es duien set coets voladors. El portador va aconseguir desprendre's del sac amb rapidesa i aquest va fer explosió a sota d'un vehicle estacionat al costat. L'explosió va ser molt forta i va afectar a dos vehicles. Sortosament ningú va prendre mal.

Ballades

A dos quarts de dotze, com ja és habitual, es va celebrar l'ofici solemne en honor a la patrona de Cambrils. Enguany, va predicar l'homilia mossèn Francesc Manresa Manresa. Posteriorment es va fer l'ofrena floral al pati de l'Ermita que va donar pas a les actuacions dels diferents grups tradicionals.

Primer que tot van actuar els Cop de Cap i a continuació, el Ball de Bastons de Cambrils.  A continuació va ballar la Farnaca i, després, els nanos i  els gegants. Finalment, van ser el Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones els que van actuar. Un cop finalitzades aquestes actuacions va ser el torn de la Traca de Festa Major que van encendre "Els Cagarrieres".
Acte seguit el pati de darrere de l'Ermita va acollir el tradicional vermut popular. Els actes del matí van finalitzar amb la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà i els Amics de la Sardana de Cambrils.

A la tarda el Parc del Pinaret va acollir l'espectacle d'animació infantil amb el grup D'Parranda que va presentar l'espectacle Sarau i diumenge a la mateixa hora i al mateix lloc es va celebrar l'espectacle de teatre familiar A la deriva, a càrrec de la Companyia Teatre a la Cadira.

Comenta aquest article