Cultura

Premis

El Festival Accents, nominat als Premis ARC com a millor festival de petit format

Enguany, el cicle de concerts ha estat present a Cambrils amb els concerts de Montse Castellà, Halldor Mar, Gabriel Kazz i Mireia Feliu

Per Andreu Dalmau

El Festival Accents celebra enguany el 10è aniversari
El Festival Accents celebra enguany el 10è aniversari | Andreu Dalmau

El Festival Accents ha estat nominat als Premis ARC 2023, que atorguen els professionals de l'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, com a millor festival o cicle de concerts de petit format. En aquest any, el desè que se celebra l'Accents, el cicle ha estat present a Cambrils amb els concerts de Montse Castellà, Halldor Mar, Gabriel Kazz i Miereia Feliu.

En declaracions a revistacambrils.cat, Isaac Albesa, director del festival, apunta que el fet d'estar nominats és “una satisfacció i constata que s'està treballant bé a favor del públic, els artistes i la indústria musical de Catalunya”. Cambrils va ser la primera població on es va descentralitzar el festival i aquest fet va ser “clau”, segons Albesa, ja que va materialitzar les sinèrgies entre les diverses poblacions del territori. Actualment, l'Accents arriba a moltes poblacions del Camp de Tarragona com Riudoms, Falset, Alcover, Botarell, la Selva del Camp, Altafulla, Mont-roig del Camp, el Morell o Vilaplana.

“A Cambrils l'acollida de l'Accents sempre ha estat bona”, recalca el director del festival, “s'ha penjat el cartell de sold out en concerts com el de la Judith Nedermann i, enguany, s'ha portat artistes menys coneguts que han tingut èxit igualment”. De cara al futur, l'objectiu de l'Accents és continuar oferint una programació eclèctica amb música d'arrel a Cambrils i tot el territori.

La resta de nominats als Premis ARC 2023 són el Magnífic Fest, el Neu! Festival i el Festival Càntut. Els guardons es lliuraran en una gala en directe al Teatre de la Llotja de Lleida el pròxim 29 de novembre. Les votacions les duran a terme els membres de l'associació.

L’Apunt

Més de 180 actuacions
El Festival Accents ha programat des del 2014 més de 180 actuacions de pop, rock i folk bàsicament procedent dels Països Catalans a la ciutat de Reus i altres poblacions del Camp de Tarragona com Cambrils, Riudoms, Falset, Alcover, Botarell, la Selva del Camp, Altafulla, Mont-roig del Camp, el Morell o Vilaplana.

Comenta aquest article