Informació general

Política

El PP demana una felicitació pública a la Policia Local per la seva tasca

El govern creu que la moció presentada pel partit de l'oposició «no és adient» perquè ja es va felicitar el cos policial durant la Diada de Sant Miquel

Per Andreu Dalmau

David Chatelain intervenint el ple municipal del passat 3 de novembre
David Chatelain intervenint el ple municipal del passat 3 de novembre | Andreu Dalmau

En el passat ple municipal extraordinari, celebrat el 3 de novembre, el Partit Popular va presentar una moció per demanar que el govern “feliciti públicament la Policia Local pels seus bons resultats” argumentant que, en la Diada de Sant Miquel celebrada fa un parell de setmanes, només es va “agrair i no es va felicitar” la tasca del cos policial.

David Chatelain va exposar un seguit de dades per destacar els “boníssims índexs de criminalitat” dels que gaudeix Cambrils: “el primer trimestre d'aquest any s'ha contingut un 1% la delinqüència mentre que a Espanya ha crescut i som la ciutat amb menys delinqüència de la província”. El portaveu del PP celebra que “malgrat la limitació de recursos”, la Policia Local de Cambrils “estigui a l'avantguarda”. “Cal mantenir la tendència i per això s'han d'omplir les places vacants, garantir el relleu generacional i construir una nova comissaria que els hi permet desenvolupar millor les seves tasques”, demanava Chatelain.

En la mateixa moció, el portaveu del PP va reivindicar la figura de Josep Muñoz, excap de la Policia, que, en els seus darrers mesos abans de jubilar-se, va haver de gestionar l'atemptat del 18A i la pandèmia, un “full de ruta impecable” segons Chatelain. El que va ser regidor de Seguretat Ciutadana va recordar que Muñoz va ser denunciat l'any 2018 i que, mesos després, l'acusació va ser arxivada. “Des del PP hem trobat a faltar un suport explícit a Muñoz, que ha mantingut sempre un perfil discret tot i la injustícia que se li atribuïa”, apuntava el popular, “és essencial eliminar tota ombra de dubte cap a una persona professional, ponderada i diplomàtica com ell”.

Arce: «No sé a què ve aquesta moció»

El govern no va donar suport a la moció presentada pel Partit Popular. “Votem en contra perquè tots els agraïments ja es van fer als discursos de la diada, no sé a què ve aquesta moció”, responia Enrique Arce, regidor de Seguretat Ciutadana. L'alcalde Alfredo Clúa, es va afegir: “fica-li les paraules que vulgui, però a la Diada de Sant Miquel es va agrair i felicitar la tasca de la Policial Local. Aquesta moció no és adient”.

Respecte al cas de l'antic cap de la Policia, Arce va argumentar que els agraïments a la seva persona les hauria d'haver fet l'anterior regidor Seguretat Ciutadana, el mateix David Chatelain. El portaveu popular va qualificar de “lamentable i vergonyosa” la posició del govern.

La resta de partits de l'oposició sí que van donar suport a la moció, tot i que no va ser suficient perquè s'aprovés. Oliver Klein, a més, va demanar que s'inclogués en la felicitació als caps del cos policial a la persona que va ocupar, interinament, la plaça entre els altres dos mandats.

Comenta aquest article