Cultura

Llibres

El reusenc Aleix Cort presenta la seva darrera novel·la «Tots els colors de l'aigua», al Centre Cultural

Aquesta és la segona novel.la de la trilogia que Cort dedica al sexe de les paraules

Per Redacció

Robert Benaiges, Aleix Cort i Helena Martínez-Ferreruela, el passat dimecres, en la presentació del llibre "Tots els colors de l'aigua"
Robert Benaiges, Aleix Cort i Helena Martínez-Ferreruela, el passat dimecres, en la presentació del llibre "Tots els colors de l'aigua" | Cedida

El reusenc Aleix Cort va presentar, aquest passat dimecres al Centre Cultural, el seu darrer llibre, publicat a inicis d'aquest any, que porta per títol Tots els colors de l'aigua. Aquesta és la segona novel.la de la trilogia que Cort dedica al sexe de les paraules. El llibre explica la història d'un home que, buscant el fil conductor de la seva vida, s'adona que la seva història no és una, sinó moltes, que avancen a salts a través del temps, de manera semblant a com ho fa una pedra sobre l'aigua. Aquesta obra ha estat precedida per El lladre d'ombres (Premi Vila de Lloseta) i ha comptat amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes en la línia de Beques per a la Creació Literària.
En la presentació a Cambrils Aleix Cort va comptar amb la col·laboració d'Helena Martínez-Ferreruela i de Robert Benaiges. Cort imparteix cursos de ball a Cambrils i precisament de ball parlava el seu darrer llibre que va presentar a Cambrils, 100 històries sobre el ball que t’agradaria saber, ara fa cinc anys.

Extensa i variada trajectòria literària i artística

Aleix Cort ha escrit narrativa per a adults: 33 caps, Avions de paper, El lladre d’ombres, El nen que volia tenir les mans transparents, El lleó i el far, Camaleotròpiques, Déus menors, Aubam-ba-buluba balam-bam-bú; narrativa infantil: El secret de la nina d’ivori, Tonet i la bruixa que no sabia riure, Els caçanúvols, El llenyataire boig, La fada Poca-Traça; poesia: És de nit que comença el dia, Poesia laica, Arrel de boig, Vora la ciutat dels àngels; assaig i terminologia: Història de Reus a través del ball, Diccionari del ball, i ha participat en llibres d’art i educatius: T, Art fugitiu, Discursos sobre arte digital, Les TIC i la didàctica de l’art. Guanyador de diversos premis literaris i creador del videolit, és professor del Màster en Literatura en l’Era Digital (UB), i també professor de ball per a actors de l’Institut of Arts Barcelona. Ha col·laborat en espectacles de dansa i de teatre i mitjans de comunicació escrits i audiovisuals sobre la temàtica del ball.

Comenta aquest article