Informació general

S'instal·la un nou monòlit de nou metres d'alçada a l'entrada del municipi pel vial del Cavet

Per Redacció



Imatge del monòlit "Porta de Vilafortuny", ubicat a l'entrada del municipi pel vial del Cavet
En els darrers dies s'ha instal·lat un nou monòlit escultòric amb el nom de la ciutat. En aquesta ocasió s'ha instal·lat a l'entrada del municipi pel vial del Cavet, que s'ha batejat amb el nom de "Porta de Vilafortuny" i s'ha ubicat a la cruïlla entre l'avinguda del Castell de Vilafortuny i el carrer del Castell d'Almansa.

Cada monòlit porta un text explicatiu gravat on s'hi pot llegir informació del punt i l'entorn on el monòlit es troba situat, acompanyada d'informació meteorològica i geogràfica de Cambrils. En aquesta ocasió, en el monòlit hi ha gravat el text següent: "Estem a l'antic terme de Vilafortuny, documentat des del segle XII a l'entorn del seu castell. Superada la ràpida urbanització turística del sector a partir dels anys 60 del s. XX, Vilafortuny és avui el barri que més creix de Cambrils, esdevenint una zona de les més dinàmiques de la ciutat".

Recordem que l'objectiu de col·locar aquests monòlits, fets en acer Corten, en diversos llocs del municipi és assenyalar tots els punts d'accés a Cambrils amb un element característic i vistós. Cada un dels monòlits representa ser una porta d'entrada a Cambrils.

Aquest és el quart monòlit que es col·loca al municipi. El primer d'ells va ser el que és a la zona del Cap de Sant Pere ("Porta de Llevant"), al raval de Gràcia ("Porta de la Vila") i al davant del Club Nàutic ("Porta del Mar") i queda pendent instal·lar-ne dos més, un a la carretera de Montbrió i un altra al passeig de Ponent.


Comenta aquest article