Cultura

Música

El grup cambrilenc Xerrich, guanyador del Delayta'ns 2023

Tres dels quatre finalistes d'aquest concurs van compartir el premi ja que, segons el jurat, hi havia molt de nivell i varietat d'estils

Per Andreu Dalmau

El grup Xerrich, durant la seva actuació al Delayta'ns
El grup Xerrich, durant la seva actuació al Delayta'ns | Cedida (Delayta'ns)

El grup cambrilenc Xerrich ha estat premiat en el concurs Delayta'ns, celebrat a Premià de Mar i que, enguany, arribava a la seva onzena edició. El conjunt, integrat pels germans Pau i Martí Senserrich i Gerard Cucó, va participar en aquest certamen a principis del mes de novembre. “El fet de ser seleccionats ja era un premi”, celebra en declaracions a revistacambrils.cat Pau Senserrich.

El Delayta'ns constava de tres fases. La primera, la més preliminar, servia per triar les vuit bandes que participarien en el concurs. Aquests vuit grups van prendre part, durant dos dies –2 i 3 de novembre–, en la fase de residència, on van poder rebre els consells dels membres del jurat per perfeccionar la seva proposta artística i arribar amb més eines a les darreres proves. El segon dia de residència, tots vuit participants van fer una audició amb tres cançons i, els quatre millors, van passar a la fase final.

“Ha estat una gran experiència perquè necessitàvem que algú de fora ens digués com veia el projecte i al jurat hi havia professionals de molt nivell”, comenta Senserrich. El tribunal estava integrat per Elisenda Pineda –qui també va ser la mestra de cerimònies de la semifinal i la final–, el músic Oscar Delafé, la pianista Laura Andrés, Carles Chacón de Coriolà, la pedagoga Maite Vernet i Martí Torras, responsable de la posada en escena de bandes com La Ludwig Band, Love of Lesbian o Catarres.

A més de Xerrich, també van tocar a la final, celebrada el 4 de novembre, les bandes Koré, Willio i Elena Garcia. Excepte aquesta última, tots els finalistes van ser reconeguts com a mereixedors del primer premi. “Hi havia molts estils diferents i molt de nivell”, explica Senserrich.

Membres de les bandes finalistes del Delayta'ns i membres del jurat del concurs (Foto: Cedida, Delayta'ns)

 

Aposta per un format íntim

Xerrich aviat celebrarà el seu segon aniversari i ho fa amb ganes de seguir reinventant-se. “Vam començar amb una proposta de més gran format, però ens vam adonar que era difícil mantenir-ho econòmicament”, apunta el cantant del grup, “així que vam decidir tornar als inicis”. De cara a aquest 2024, el grup cambrilenc vol presentar un projecte titulat “Xerrich a cau d'orella”, un format de concerts en directe en format íntim i acústic, on els artistes es puguin sentir molt a prop del públic.

També continuaran apostant per gravar cançons en directe en espais naturals i rurals del territori, com ja han fet amb anteriorment en els seus darrers temes Una noche más i I will wait for you. A principis de 2024 llançaran dos temes més en aquest format i faran els primers concerts de l'any.

Comenta aquest article