Informació general

Tot a punt per a la segona Mostra d'Entitats que es farà aquest diumenge al Parc del Pescador

Per Berta Ruiz



Aspecte de la primera edició de la Mostra d'Entitats, celebrada l'any passat
El Parc del Pescador serà l'escenari, aquest proper diumenge 16 de setembre, de la segona Mostra d'Entitats de Cambrils, organitzada des de la Regidoria de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques.

Sobre aquesta segona edició de la mostra, el regidor de Relacions Cíviques –Oliver Klein– va avançar a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls sobre els seus preparatius. Segons Klein, el procés de participació ha tingut molta acceptació i a través d'un sistema participatiu les entitats han pogut aportar idees i organitzar les diferents activitats en l'entorn del Parc del Pescador i en cadascun dels seus estands. Enguany, hi participaran més d'una quarantena d'entitats culturals, esportives, associacions de veïns… de Cambrils, superant el nombre de participants que van prendre part en la primera Mostra, realitzada l'any passat.

El regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques valorava molt positivament que arran de la primera Mostra d'Entitats s'hagi optat per destinar un dia concret a aquest esdeveniment, ja que abans les entitats tenien un espai dins de la Fira Multisectorial de Cambrils: la Fira d'Entitats. De fet, Oliver Klein explica que "demanem a les entitats que tinguin aquest compromís i participin d'aquest dia, perquè elles mateixes s'enriqueixen, donen a conèixer la seva activitat i coneixen les altres entitats".

Ampli ventall d'activitats durant tot el dia al Parc del Pescador

Entorn de tres quarts d'onze del matí, s'iniciaran les activitats d'enguany amb una tirada de bitlles catalanes davant de l'escenari del parc a càrrec de la UEC Bitlles, i seguidament es donarà el tret de sortida oficial a aquesta segona Mostra d'Entitats amb una traca d'obertura amb el Ball de Diables "Els Cagarrieres" de Cambrils.

A partir de les dotze del migdia es combinaran diverses activitats al recinte del Parc del Pescador. Per un costat, es farà una ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana davant de la pèrgola i es farà la projecció del documental "Dona gran: Un món per aprendre" a l'estand de l'entitat Amics de la Gent Gran de Cambrils.

A continuació, a partir d'un quart d'una del migdia a l'escenari del parc es faran els parlaments d'obertura, que aniran a càrrec de diferents representants de l'Ajuntament i d'altres representants del món associatiu. En aquest mateix espai seguiran les activitats amb una lectura de poesia a càrrec de l'Associació Cultural de Vilafortuny i una demostració de tir amb arc amb el Club d'Arquers. D'altra banda, a dos quarts d'una també es farà una demostració de puntes de coixí a l'estand de l'Escola de Puntaires de Cambrils.

A la tarda, a partir de les quatre, seguiran els actes amb els balls de sevillanes i l'actuació del Coro Rociero, a càrrec de l'Associació de Veïns de Nou Cambrils, i a les cinc de la tarda es farà una demostració de salsa a l'escenari del parc amb les Dones "Amunt" i una gimcana infantil per tot el recinte del parc amb l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar. I entorn a dos quarts de sis de la tarda, l'Escola de Puntaires farà una nova demostració de puntes de coixí al seu estand. Seguidament es farà l'entrega de premis al concurs "Dibuixa la teva ciutat" a l'estand de l'Associació de Veïns del Molí de la Torre i a continuació s'iniciarà l'espectacle de circ Viceverso a càrrec de la companyia de circ Hula.

Finalment, es tancarà aquesta segona Mostra d'Entitats a dos quarts de vuit del vespre, amb l'actuació del Ball de Diables "Els Cagarrieres" de Cambrils i el Ball de Bastons de Cambrils.

A banda de totes aquestes activitats, durant tota la jornada també se'n faran d'altres de paral·leles en tot el recinte del Parc del Pescador i que aniran a càrrec de les diferents entitats. Hi haurà jocs tradicionals per a la canalla i inscripcions per al proper curs d'activitats a l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar; el concurs de dibuix infantil i juvenil; un joc de destresa amb l'Associació de Veïns i Propietaris del Regueral i l'Horta de Santa Maria; venda de productes i un taller de dibuix a l'estand de la Penya Barça Cambrils; un taller de dibuix sobre el desenvolupament a càrrec de Proide; una exposició del Col·lectiu Cambrils Art Total; la disputa de partides d'escacs i partides en un tauler gegant amb la Unió d'Escacs de Cambrils; venda de productes de comerç just amb Hammada i Punt de Partida; inscripcions per a la Capella Polifònica de la Parròquia de Sant Pere i l'exposició de materials i d'altres informacions relacionades amb totes i cadascuna de les entitats de Cambrils participants en la Mostra.

Comenta aquest article