Cultura

Cinema

Rambla de l'Art preestrenarà «Teresa» amb un col·loqui amb la directora

Paula Ortiz parlarà sobre aquest film, una adaptació de l'obra de teatre «La lengua en pedazos», sobre la figura de Santa Teresa de Jesús

Per Redacció

Cartell de «Teresa», la pel·lícula de Paula Ortiz
Cartell de «Teresa», la pel·lícula de Paula Ortiz | Cedida

El cinema Rambla de l’Art projectarà dijous 23 de novembre a les 19:30 la pel·lícula “Teresa”, de Paula Ortiz. Una adaptació de l'obra de teatre “La lengua en pedazos” de Juan Mayorga, basada en la figura de Santa Teresa de Jesús, també coneguda com a Santa Teresa d'Àvila. Després de la projecció, els assistents podran formar part d’un col·loqui, via streaming, amb la seva directora.

El film està protagonitzat per Blanca Portillo, guanyadora del Goya per Maixabel, al paper de Teresa adulta, Greta Fernández (Teresa Jove) i Asier Etxeandía (L'Inquisidor). Segons la directora “Teresa és un dol, un combat, una mirada a la llum i a l'ombra. Una dona que s’enfronta al pitjor dels judicis. Teresa és un viatge per la vida i la imaginació d'una de les dones més aclaparadores i abismals de la cultura occidental. El món de Teresa, el real i l'imaginat, alça el més gran dels vols i baixa fins al pitjor dels inferns, i pel camí ens ofereix les paraules més belles, els paisatges més intensos, i un reflex actual, cru i encertat sobre nosaltres mateixos i el nostre món avui.”

Sobre la directora, Paula Ortiz

El 2012 va estrenar el seu primer llargmetratge, “De tu ventana a la mía”, protagonitzat per Maribel Verdú, Leticia Dolera, Álex Angulo i Roberto Álamo. La pel·lícula va aconseguir a la 56a Edició de la Seminci de Valladolid el “Premi Internacional Pilar Miró a la Millor Direcció Novell”, així com una Menció Especial FIPRESCI de la crítica internacional. També va obtenir tres candidatures als Premis Goya 2012.

El 2015 va estrenar “La Novia”, una adaptació lliure de l'obra Bodas de sangre de Federico García Lorca, protagonitzada per Inma Cuesta, Alex García, Asier Etxeandía, Luisa Gavasa i Leticia Dolera, entre d'altres. La Novia, amb gran rebuda entre el públic i la crítica espanyola, va obtenir 12 nominacions als Premis Goya, dels quals va aconseguir 2 estatuetes, així com d'altres en els premis de la crítica on es va fer amb 6 Premis Feroz, i diverses medalles CEC (Cercle d'Escriptors Cinematogràfics). “La Novia”, considerada per molts la pel·lícula de l'any, va continuar el seu recorregut internacional a sales i a diversos festivals on va obtenir també el reconeixement de públic i crítica.

El 2021 va rodar la pel·lícula “Across the river and into the trees”, l'adaptació de la novel·la d'Ernest Hemingway, amb Liev Schreiber com a principal protagonista. La pel·lícula, una gran producció internacional, va tenir la seva estrena comercial recentment amb una gran acollida per part de la crítica.

Comenta aquest article