Societat

Acte solidari

El Gran Recapte estarà present a nou supermercats, aquest proper cap de setmana

L'esdeveniment solidari celebra la seva 15a edició aquest cap de setmana amb un equip de més de 120 voluntaris al nostre municipi

Per Andreu Dalmau

És el vuitè any consecutiu que les entitats locals es coordinen amb l'Ajuntament
És el vuitè any consecutiu que les entitats locals es coordinen amb l'Ajuntament | Andreu Dalmau

Un any més el Gran Recapte serà una festa de la solidaritat, i Cambrils en formarà part. Aquests 24 i 25 de novembre, nou supermercats de Cambrils i Vinyols –tot i que propers al terme cambrilenc– hi participaran recaptant aliments, productes de neteja i higiene, a més de les donacions econòmiques que faran les grans cadenes. A Cambrils es mobilitzaran més de 120 voluntaris, entre membres de les entitats socials, alumnes dels instituts i altres persones.

L'esdeveniment organitzat pel Banc dels Aliments arriba enguany a la seva 15a edició i ja serà el vuitè any consecutiu que les entitats locals –Càrites Sant Pere, Càrites Santa Maria i Creu Roja– es coordinen amb l'Ajuntament per dur a terme tota la logística. Com és habitual, a cada supermercat hi haurà un equip de voluntaris per informar els clients i recaptar tots els productes possibles. Aquests seran recollits per Creu Roja Cambrils, que els farà arribar al magatzem de la Policia Local, des d'on seran repartits a les entitats.

Fan falta productes d'higiene i neteja

Tot el que es recapti a Cambrils es quedarà a Cambrils. Un total de 450 famílies cada any es beneficien de la tasca de Càrites, Creu Roja i Banc dels Aliments. “Tots els productes que aconseguim gràcies al Gran Recapte ens duren uns dos o tres mesos”, explicava Dolors Sabaté de Caritas Sant Pere, “això és molt per nosaltres”.

Les entitats socials destaquen la importància que es contribueixi amb productes de neteja, higiene i per a nadons; ja que normalment la gent no pensa a fer-ho. També van puntar que, per culpa de l'actual context d'inflació, no poden adquirir llet i oli, a causa de la seva pujada de preu, i van demanar a tots aquells que els hi sigui possible que donin aquest tipus de productes. Igualment, prefereixen que s'aportin llegums secs en comptes d'arròs i pasta, que és el que la gent sol donar per altres vies.

El Gran Recapte s'iniciarà divendres a les 16h de la tarda i finalitzarà dissabte a la nit. Des de les entitats socials fan una crida a participar a tothom que vulgui fer-se voluntari. “Sabem que no podrem arribar a les 14.000 unitats de productes que es va assolir el 2019 perquè, després de la pandèmia, les grans cadenes van decidir fer aportacions econòmiques”, apuntava Víctor Mangrané de Creu Roja, “però esperem que la gent es bolqui i aconseguim una gran quantitat de donacions”.

Comenta aquest article