Informació general

Hisenda

L'Ajuntament redueix l'endeutament en més de 284.000 euros al tercer trimestre de l'any

El consistori reconeix que hi va haver un error de càlcul després que en el darrer ple l’oposició preguntés sobre un suposat augment del deute de més de 600.000 euros

Per Redacció

El regidor d'Hisenda, Aleix Rom, intervenint en el ple del passat 24 de novembre
El regidor d'Hisenda, Aleix Rom, intervenint en el ple del passat 24 de novembre | Andreu Dalmau

L’Ajuntament de Cambrils ha reduït l’endeutament en 284.366,94 euros durant el tercer trimestre de l’any. El regidor d’Hisenda, Compres i Contractació, Aleix Rom, ha volgut aclarir la dada després que, en el darrer ple ordinari, l'oposició preguntés sobre un suposar increment del deute de gairebé 622.000 euros que reflectia un informe.

El regidor d’Hisenda va aclarir dilluns en comissió informativa que en l’informe de l'estat d'execució del pressupost de l'Ajuntament i els seus organismes autònoms s’hi va sumar erròniament dues vegades un mateix import de l’empresa municipal Aparcam i, per aquest motiu, el deute viu provisional pujava a 11.068.607 euros quan en realitat havia de ser 10.162.348 euros.

Aleix Rom, regidor d’Hisenda, conclou que, amb la gestió del nou govern, continua baixant l’endeutament i demana als grups de l’oposició que "treguin del seu discurs l’acusació que el nou govern incrementa l’endeutament". La xifra del deute de l’exercici 2023 es consolidarà amb la liquidació definitiva durant el primer trimestre del següent exercici.

Comenta aquest article