Informació general

Es dóna el tret de sortida a la trobada internacional de vehicles Alfa Romeo, model Montreal, que se celebra aquests dies a Cambrils

Per Berta Ruiz

Els Alfa Romeo, ahir a la tarda, al carrer de Galceran Marquet, moments abans de prendre la sortida en direcció al castell d'Escornalbou

Ahir a la tarda es va donar el tret de sortida a la trobada de vehicles Alfa Romeo, model Montreal que des d'ahir i fins al proper diumenge dia 16 de setembre s'han donat cita en aquesta concentració que cada any, des de fa 21 anys, s'organitza en alguna ciutat europea.

Enguany, Cambrils ha estat la ciutat escollida i era també la primera vegada que se celebra a Catalunya. El cambrilenc Agustí Vilella ha estat l'encarregat de posar en marxa aquesta trobada d'amants d'aquest model de cotxe, reunint més d'una trentena de vehicles provinents d'arreu d'Europa: Finlàndia, Holanda, Gran Bretanya, França, Suïssa, Itàlia o Portugal.

A les tres de la tarda d'ahir dijous es va iniciar la primera de les activitats previstes per a aquesta trobada. Tots els cotxes arribats van iniciar la marxa cap al castell-monestir de Vilanova d'Escornalbou, on van fer una visita pel castell. Més tard, tots els participants van posar-se de nou en marxa cap a Riudoms, on van poder visitar el museu privat de cotxes i motos antics de Marc Vidal i van poder degustar un aperitiu. Després d'aquesta visita, tota la comitiva de vehicles va enfilar el camí de tornada cap a Cambrils, i més concretament cap a l'hotel Mònica, on els participants estaran allotjats fins al proper diumenge. En la primera jornada d'ahir, es van recórrer al voltant d'uns 41 quilòmetres.

Avui, una intensa segona jornada

Per avui divendres, segon dia de trobada, ja s'han iniciat les activitats ben aviat. Entorn a un quart de nou del matí, els participants han iniciat la jornada sortint cap al circuit de Calafat, on durant un parell d'hores podran donar voltes al circuit i posar a prova els seus vehicles. Més tard, a mig matí, iniciaran de nou la marxa en direcció cap a Escaladei, on podran visitar el poble, la Cartoixa i les instal·lacions d'un celler, fins cap allà a la una del migdia, quan de nou sortiran cap a Cornudella de Montsant, on dinaran tots plegats. Després del dinar, tots els participants sortiran cap a Prades, on podran visitar el poble fins a mitja tarda, quan tornaran de nou cap a Cambrils. Avui està previst que es recorrin un total de 195 quilòmetres, la jornada més llarga i intensa dels quatre dies de trobada.

En la tercera jornada de demà dissabte, els participants sortiran de bon matí en direcció cap a Masllorenç, on visitaran una altra col·leció de cotxes antics. En aquest cas la col·lecció Magrinyà, amb més de 100 cotxes d'entre els anys 1920 i 1980. La jornada també inclourà una visita a l'església modernista de Montferri. Demà dissabte, també se celebrarà un sopar de gala en què se
sortejarà entre els assistents un rellotge Monòmetre del dissenyador italià Giuliano Mazzouli, valorat en 3.000 euros gentilesa de la firma Atempo Collectors de Reus i que entregarà el mateix dissenyador. Finalment, l'últim dia, abans que els participants marxin, se celebrarà un esmorzar mariner a la Confraria de Pescadors i es farà una fotografia de grup abans de posar punt i final a la trobada.

Comenta aquest article